Dubai Guide

Reklame for Dubai Tourism

For nogle uger siden var vi et smut til Dubai.

Jeg siger et smut, fordi vi kun var det fra mandag til fredag og sagtens kunne have brugt længere tid. Det er anden gang Mikkel og jeg er i Dubai. Første gang var mens jeg var gravid med Romeo, og selvom det “kun” er 6 år siden, så er der simpelthen sket så meget. Dubai har alt hvad man kunne efterspørge og mere til.

Vi boede på hotel Jumeirah Zabeel Saray. Et kæmpe stort hotel, som både har værelser og villaer. Da vi var inviteret af Dubai Turism, var vi indlogeret i deres royal villa. Som navnet antyder, kunne det ikke blive meget finere. Vi fik en helt overdådig velkomst med et kæmpe slik bord, som ungerne naturligvis gik amok i, og tilmed kunne jeg også for første gang, se mig selv portrætteret i chokolade. Det må være det man kalder en gemmenført velkomst!

Hotellet er et meget børnevenligt hotel. Det har et kæmpe poolområde og privat strand! Derudover er der dagligt aktiviteter for børn. Alt fra biograf til diverse underholdning. En af dagene mens vi var der, var der cirkus tema. Meget gennemført med flere forskellige kreative stationer og ikke mindst ansigtsmaling for børn!

Vi var i et af Dubais største vandland. Vandlandet hedder Wild Wadi Waterpark og her var der timers underholdning til børn og barnlige sjæle. Rosa-Lia kan ikke få det vildt nok, og efter tre ture med mor i en ok-vild rutchebane, måtte hun hive far afsted. Når man har en lille mus med, som naturligvis ikke kan deltage i disse ting, så må vi dele os lidt op. Men det er nu også ganske hyggeligt at holde vagt i vandkanten mens solens stråler varmer én på ryggen. Romeo er i fantasiland når han slippes fri i vand. Han er skiftesvis haj og andre vanduhyre og det kan der hurtigt gå timer med! Så altså en dag i vandland er klart at prioritere for os.

Vores chauffør kørte os en aften til et område vi ikke kendte. Det hedder La Mer, og skulle være rimelig nyetableret. Det er et sted med masser af spisesteder og andre kulturelle ting. Det er som om, at en bunke kunstnere er blevet sat fri her, for at skabe et helt unikt sted. Og det er lykkes! Der var de mest fascinerende ting at kigge på. Et meget stemningsfyldt sted. Vi spiste her ikke, men vi gik en tur og fik en is. Der var iøvrigt også masser af aktiviteter for børn! Også et must see sted for hele familien.

En af de ting, vi havde glædet os mest til, var dagsturen til ørkenen. Det indebar noget med kameler og ørne, så det glædede vores dyrelskende børn sig enormt til! Mikkel fik rygproblemer den morgen vi skulle afsted, og var desværre nødsaget til at blive hjemme. Det gjorde også, at vi blev lidt forsinket, så vi nåede desværre ikke at se ørneshowet. Men det skulle være spektakulært og noget vi bestemt glæder os til at se en anden god gang!

Men ørkenstemning fik vi! Vi var afsted med et safari firma som hedder Platinum Heritage, og med deres chauffør, nåede vi frem lige inden solnedgang. Her fik vi bundet den traditionsrige hovedbeklædning. -Hvad hedder den egentlig? Det gjorde vi som det første, da vi betrådte ørkenens sand, inden vi kørte til campen, hvor vi skulle spise og ride på kameler. Rosa-Lia og jeg fik også vores første henna tatovering. Det har jeg iøvrigt hørt, at man skal være varsom med. Men den henna, som blev brugt her, er 100% naturlig og økologisk. Rosa-Lia var meget glad for sin, og selv da hun faldt i søvn i bilen på vej hjem, sad hun helt stiv og påpasselig med hånden, så tatoveringen ikke blev tværet ud inden den tørrede. -Godt den var fin i mere end en uge! 😉

Når vi rejser, elsker vi at prøve nye ting. Det er også en af grunden til at vi rejser så meget. Man bliver så klog på livet og verden. <3 Romeo og jeg fik også smagt kamelmælk. Det var ikke lige en favorit, det må vi indrømme, men det skulle være enormt sundt. Til gengæld var vi helt vilde med deres specielle the. En chai lignende the, som smagte helt fantastisk. Den arabiske mad, som blev serveret var også virkelig god, og når den sådan bliver serveret ved et lille bitte træbord, i et tæppebeklædt telt, så er der altså stemning på menuen. Det var en virkelig fin oplevelse at runde vores tur af med, også selvom vi selvfølgelig manglede Mikkel.

  

DanishEnglish