Movie Night -Juleklassiker og karamelliseret popcorn

movienight, filmaften, popcorn, karamelliseret popcorn 3

Igår holdt jeg Movie Night sammen med nogle veninder. Jeg havde sat The Holiday på, en klassiker, som man bare kan se igen og igen og igen! 😉

Før vi fik børn, rendte Mikkel og jeg i biffen mindst en gang om ugen! Der er bare noget ved at sætte sig ned KUN for at se film, noget jeg simpelthen ikke er i stand til, hvis der bare bliver tændt for en film i stuen. Jeg kan ikke finde ro i det, lige pludselig tænker jeg på alt det jeg kunne gøre i stedet og så er jeg oppe af sofaen igen! Og hvis det ikke er det, så falder jeg bare i søvn! Jeg ved det godt, jeg er møg irriterende at se film med, og jeg får sikkert heller ikke mange plusser som “hyggekæreste” lige der! 😉

MEN, når det er sagt, så kan jeg altså godt samle mig om en film, hvis der er blevet gjort lidt mere ud af det. Måske sætter jeg lidt mere pris på det, på den måde?! -jeg ved det ikke! Men i hvert fald var denne film aften med tøserne, både tiltrængt og virkelig hyggelig! Jeg havde lavet min yndlings chai (dén helt fra bunden, -få opskriften HER!) og så havde jeg lavet karamelliseret popcorn og popcorn s’mores!

Mange har spurgt på opskriften til de karamelliseret popcorn, så den kommer hurtigt her:

Man skal bruge:

  • 1 portion popcorn
  • 250 gr sukker
  • 65 gr smør
  • 1,5 tsk natron

Sådan gør man:

Salt dine popcorn efter smag. Sorter majskerner fra og beklæd en bradepande med bagepapir.

Smelt sukkeret i en gryde. Varm langsomt op og hold øje med sukkermassen, da den ikke må brænde på. Når sukkeret er smeltet og har fået en lysebrun farve, tilsættes smør imens der røres rundt, indtil man får en glat karamelmasse. Tag gryden af varmen, tilsæt natron og rør igen godt rundt imens! Når karamelmassen er rørt godt sammen, hældes popcornene i og der blandes forsigtigt rundt i karamellen. Det skal gøres forsigtigt, men ikke for langsomt, da karamellen vil stivne. Når alle popcornene er dækket af karamel, hældes de på bagepapiret og spredes ud. Lad de karamelliseret popcorn afkøle, og så er de klar til en god film! 😉

movienight, filmaften, popcorn, karamelliseret popcorn

The Holiday er uden tvivl en juleklassiker som man minimun skal se én gang hver jul! Og også min absolut yndlings! Men hvad skal man ellers se? Både julefilm til store og små. Er der mon nogle gode bud?

Og tænk engang, halvdelen af julen er allerede gået idag! Om kun 12 dage er det juleaften! Jeg er slet ikke færdig med julegaveindkøb, faktisk langt fra. Heller ej alle de hyggelige juleplaner, som at lave peberkagehuse, julebag, juleklip osv. Denne sidste halvdel af årets jul, der skal der altså julehygges. Jeg håber i får julehygget mindst ligeså meget, som jeg har planer om! <3 Rigtig glædelig jul til jer alle!

movienight, filmaften, the holiday, julefilmmovienight, filmaften, popcorn, karamelliseret popcorn 2 movienight, filmaften, popcorn, karamelliseret popcorn 1 movienight, filmaften, the holiday, popcorn, karamelliseret popcorn

DanishEnglish