Rundrejse i Afrika Del 2. – Børn, baby og rejsetaske

Sponsoreret af Panduro Hobby

Afrika rejsetaske børn 3

Dette blogindlæg handler om at rejse med børn og ikke mindst børnenes rejsetaske.

Jeg får ofte mange spørgsmål, som omhandler børnene i forbindelse med vores rejser og derfor har jeg besluttet, at gøre lidt ud af at få svaret på nogle af spørgsmålene.

Mange spørger tit hvordan vi tør at rejse med små børn, ikke mindst med en baby. Egentlig er det ikke rigtig noget vi har tænkt over før vi er blevet spurgt om det. Det har været en helt naturlig ting for os, at rejse med vores børn siden de var små. Før vi fik børn rejste vi meget, og da vi fik dem, fortsatte det bare som vi altid havde gjort. Egentlig vil jeg sige, at jo mindre de er, des nemmere er de også at rejse med. Børn er så gode til at indordne sig, specielt mindre børn, og i bund og grund er en baby jo ligeglad med hvor den befinder sig, bare den er tæt på mor og far. Lige netop derfor havde vi heller ingen problemer med at rejse med lillebror på 10 uger til Afrika.

Jeg ammer udelukkende, hvilket jo betyder, at der er tilgængelig og fri bar hele døgnet rundt, og det er i sig selv bare nemt! Det tager ca.16 timer at flyve til Sydafrika, som var vores første destination. De første gange vi skulle flyve med Romeo, da han var baby, var jeg lidt nervøs for om hans øre ville drille i forbindelse med trykket, når man kommer op i luften. Det var der nogen der havde fortalt mig at det kunne, så derfor gjorde jeg alt for at amme ham så meget som overhovedet muligt. Der var aldrig nogle problemer. Denne gang ammede jeg lillebror, når han selv bad om det. Det blev hverken til da vi lettede eller landede, for begge gange sov han. Trods ti flyvinger i alt på hele denne Afrika tur, har han ikke grædt èn eneste gang på en flyvetur.

Nu bliver jeg jo ofte spurgt om råd, hvorfor jeg forsøger at være lidt mere uddybende i dette blogpost. Men jeg er ikke ekspert, jeg har blot selv gjort mig en masse erfaring, og det er heraf mine råd kommer fra. Jeg tror på, at det bedste man kan gøre for sine børn, er at være rolig. Jeg er af den overbevisning at ens humør smitter af på de små. Hvis man er stresset og nervøs, kan de mærker spændingerne og det vil give dem samme følelse. Det er vigtigt for mig at slå fast, at dette er mine og vores erfaringer. Alle børn og forældre er forskellige og det er helt ok. Mit bedste råd er at gå med sin mavefornemmelse.

Flere har også spurgt til vacciner osv. i forbindelse med denne rejse til Afrika. Vi har været i Sydafrika, Tanzania og Zanzibar og her skal man dækkes af flere vacciner. Romeo og Rosa-lia fik de samme som Mikkel, altså dem som er påbudt. Små babyer må ikke få noget overhovedet heller ej malaria piller. Fordi jeg ammer var det heller ikke alle vacciner jeg måtte få og heller ej malaria piller. Vi købte en masse forebyggende myggespray, både til krop, tøj og barnevogn. Vi har dog det hele med hjem igen, da det ikke er sæson for malaria i de områder vi var og vi iøvrigt heller ikke så en eneste myg.

Jeg viser her min lille “rejsemappe”. Den er GENIAL og super vigtig for os, når vi rejser til flere destinationer. Den kan holde alle 5 pas, boardingpas, vaccinationsbøger og alle andre vigtige dokumenter i forbindelse med rejsen. Det er egentlig ikke fordi jeg er det største ordensmenneske. Altså, jeg er ikke besat af at have alting stående i systemer osv. Men når vi rejser, og specielt med børn, er det vigtigt for mig, at vi har styr på tingene. Små ting som denne er med til at eliminere stress eller andet, for når man ved der er tjek på tingene, kan man også være rolig.

Afrika rejsetaske børn 4

Jeg er også temmelig meget på forkant når det kommer til børnene. Jeg ved at det er vigtigt at have dem godt underholdt. Specielt på flyveturerne, for der er man placeret i sit sæde og har ikke rigtig andre muligheder, før man rammer jorden igen. Jeg gør derfor altid meget ud af at pakke deres tasker med langvarig og spændende underholdning, og også gerne lidt små nye overraskelser. Tasken bliver ikke proppet med slik, for det vil ende med at bide sig selv i halen. En masse sukker, giver alt for meget energi i en lille flyver, sådan er det i hvert fald for os. Derfor pakker jeg altid sunde snacks med, som nødder, gojibær, morbær osv. Så er der altid plads til, at de selv kan vælge lidt guf i taxfree shoppen inden afgang, og så er ferien ligesom startet! 😉

Mine børn er meget kreative. De hygger sig med alle mulige slags puslerier og det er noget vi altid har brugt meget tid på sammen. Det er også sådanne ting, jeg altid kommer i taskerne til dem på vores rejser. Til denne tur havde jeg fundet to sjove og forskellige malebøger. Den med verdenskortet er fantastisk, da der også er lidt lærerrigt i. Blandt andet et kort hvor man skal placere dyrene ved de lande de kommer fra. Klistermærker går man heller aldrig galt i byen med. Jeg udvalgte de fineste jeg kunne finde, samt et helt stickers hæfte. (Selv på 10 flyveture og mere end to ugers rejse er der stadig klistermærker tilbage! 😉 De fik også en notesbog hver med blanke sider. Den blev faktisk udfyldt først. Iøvrigt et super match med klistermærkerne. Der er nærmest blevet kreeret små kunstværker ud af de to ting! Jeg valgte denne gang også at tage modellervoks med. Jeg valgte bevidst Fimo ler, da det ikke udtørrer og heller ikke fylder ret meget. To vigtige ting, specielt den sidste. Det handler om at pakke så meget forskelligt som muligt, som fylder mindst muligt!

Alle tingene er fra Panduro Hobby. Jeg svinger altid ind forbi her når vi skal rejse, for der er altid en masse gode ting at tage med som hyggelig underholdning. Dette sæt til dem hver rakte til hele vores rejse. På alle tidspunkter er de forskellige ting blevet taget frem. Alt fra flyveturer, aftensmad, hyggestunder ved poolen eller på hotel/camp.Afrika rejsetaske børn 2 Afrika rejsetaske børn 1 Afrika rejsetaske børn

Hvis du ikke fik læst første del af vores Afrika tur, så kan du finde postet lige Her! 3. del er også på vej, så bliv hængende, hvis du vil se mere til safari m.m.

DanishEnglish