Rundrejse i Afrika del.1 – Sydafrika

Afrika rejse sydafrika 6

Vi er netop hjemvendt fra den mest fantastiske rejse i Afrika.

En oplevelse som Mikkel og jeg har drømt om at dele med vores børn, siden vi var der sammen for 9 år siden. Vi startede i Johannesburg i Sydafrika, hvor vi havde én overnatning på The Monarch Hotel, for derefter at flyve ind til vores camp Kapama Lodge i Krüger Park næste morgen. Her havde vi to overnatninger i de mest fantatiske omgivelser.

Vi nåede så meget på de to dage, at det allerede hér føltes som om vi havde været afsted en hel uge. Hvis man har fulgt med på min instagram profil, ville man have set, at jeg fik besøg af en abe på terrassen, imens jeg stod og filmede til en story. Og det er nemlig præcis sådan det er, at være sådan et sted her. Vi er midt i de vilde dyrs territorie, og det vil altså sige at man skal være opmærksom. -Hele tiden! Man ved aldrig hvad man kan forvente og selvom, at denne camp var indkredset af en mur, så var der alligevel fundet leopard fodspor ved receptionen, kun få dage inden vores ankomst.

I Afrika er man langt fra Zoologisk Have. Man kan ikke komme tæt på dyrene, hvilket man iøvrigt heller ikke skal ønske sig at komme, for vilde dyr er ikke det samme som indespærrede dyr. De er opvokset i deres oprindelige territorie og her er vi trådt ind på deres sted. Det er derfor uhyre vigtigt, at begå sig med enorm respekt og følge de instrukser, der bliver givet af ens ranger, når man er ude på safari. En simpel men også hel fantastisk ting at se vores børn lære. I Sydafrika var vores safaribil åben, som det også kan ses på billedet ovenfor. Derfor er der jo ikke nogen afskærmning mellem os og dyrene, og det var virkelig en særlig oplevelse, at køre rundt i bushen på denne måde. Man fik en hel særlig oplevelse af at være ét med den natur vi nu befandt os i. Man kan nok forstå at vi har fået minder for livet her.

Nogle har spurgt om vi selv tror, at vores børn kan huske denne tur. Romeo er 5 år og Rosa-Lia er 3 år. Vi kan nok godt blive enige om, at lillebror højst sandsynligt ikke vil have de fleste erindringer omkring denne første rejse af hans. Men jeg føler mig meget sikker på, at de to andre vil tage noget med videre i livet herfra. De vil nok ikke huske oplevelsen på samme måde som vi vil gøre, men vi har sørget for at dokumentere turen med både billeder og video, og med hjælp fra det, er jeg sikker på, at de kan skabe minder og huske deres højdepunkter. Egentlig synes vi heller ikke, at dette er det afgørende. Oplevelserne mens vi var i det, vi har helt unikke og fantastiske, og vi tror på, at sådanne ting er med til at forme os i den rigtige retning. Gode oplevelser kan aldrig tages fra én, og at vi har delt denne oplevelse sammen som familie er meget værdifuld for os.

Da vi var på denne safari i Sydafrika, besøgte vi også et elefant sanctuary. Det er et opholdssted for elefanter som er blevet redet og indtil videre har de tager sig af femten. Den allerførste elefant blev fundet siddende fast i et hegn som unge. Den er idag 23 år, og har eftersigende ikke tænkt sig at skulle andre steder. De har forsøgt at få den tilbage i den vilde natur igen, men efter kun 15 minutter vender den snablen hjemad. Disse elefanter er ikke spærret inde af indhegning eller andet. De bliver vogtet af mennesker, som passer på dem, giver dem mad osv. Men de går frit og bliver altså omkring stedet af sig selv. På grund af dette bliver de selvfølgelig også vant til mennesker, og derfor fik vi muligheden for at komme helt tæt på dem. En kæmpe oplevelse, helt specielt for Romeo, som er dyrenes ven.

Jeg er nødt til at dele denne rejse op i flere blogindlæg, for som i vil kunne se nedenfor, vil der komme til at være alt for mange billeder ellers! Her er lidt stemning fra vores to første døgn i sydafrika på safari.

Afrika rejse sydafrika 5 Afrika rejse sydafrika 4  Afrika rejse sydafrika 7Afrika rejse sydafrika 3 Afrika rejse sydafrika 2Afrika rejse sydafrika 17Afrika rejse sydafrika 11 Afrika rejse sydafrika 13 Afrika rejse sydafrika 18 Afrika rejse sydafrika 19Afrika rejse sydafrika 12Afrika rejse sydafrika 20 Afrika rejse sydafrika 15Afrika rejse sydafrika 21 Afrika rejse sydafrika 9Afrika rejse sydafrika 14Afrika rejse sydafrika 16Afrika rejse sydafrika 10Afrika rejse sydafrika 1Afrika rejse sydafrika 8

 

DanishEnglish