Vi skal have udtaget stamceller ved fødslen.

Reklame

stamceller fødsel Cellaviva 2

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om mine tanker omkring min kommende fødsel. Sådan helt praktisk og ud fra de erfaringer jeg allerede har med mig. Men vi har også haft nogle helt andre tanker omkring fødslen, som vi nu har taget stilling til!

Allerede da vi ventede Romeo for lidt over fem år siden, blev vi bekendt med stamcelle udtagning fra navlesnoren. Vi talte lidt frem og tilbage om det, men synes at vi manglede en masse svar og pludselig var det tid til fødsel, og så var det hele for sent. Så kom Rosa-Lia temmelig hurtig efter, og vi nåede egentlig aldrig rigtig ind på emnet igen, desværre! Heldigvis har vi nu endnu engang fået chancen, og vi har igen fået taget emnet op og talt rigtig meget om det!

I korte træk går stamcelle udtagning fra navlesnoren ud på, at gemme både vævsstamceller og blodstamceller, som ligger tilbage i navlesnoren og moderkagen, efter man har klippet barnets navlesnor. Disse celler kan blive til mange forskellige celler i kroppen. Stamceller bruges til at behandle forskellige sygdomme, og lige nu kan der aktuelt behandles 80 sygdomme og diagnoser med stamceller fra navlesnoren og der forskes eksplosivt i mange flere. Blandt andet diabetes, type 1, hjerneskader, alzheimer, parkinson, hjerteinfarkter og autisme. Man bruger også stamceller til forskellige kræftsygdomme. Derudover er der også kommet banebrydende resultater for børn, som er født med Læbe-, gumme- og ganespalte.

Barnets stamceller matcher med 100% sandsynlighed sig selv og søskende har 25% chance for at matche hinanden perfekt. Desuden har umodne stamceller fra navlesnoren større tilpasningsevne end andre stamceller. Disse omstændigheder gør at sandsynligheden for match ved anvendelse af stamcellerne indenfor familien, kan være over 75%. Sammenligner man det med et match af celler fra et donor register, er sandsynligheden for et fungerende match markant lavere. Hvilket altså må siges at være en kæmpe forskel. Der findes selvfølgelig meget mere specifik orientering og viden, og det kan man læse meget mere om på Cellavivas hjemmeside.

stamceller fødsel Cellaviva

Vi har valgt at få udtaget stamceller ved vores babys fødsel, som snart står for døren. Det vil Cellaviva stå for, som er skandinaviens største biobank til familieopbevaring af stamceller. Vi har allerede modtaget kassen, som vi skal medbringe ved fødslen. Den indeholder alt det udstyr som Cellavivas jordmødre skal bruge til udtagningen af stamcellerne, og som vi faktisk ikke har nogen idé om hvad helt præcis er, for den er forbudt at åbne for alle andre end de jordmødre, som skal klare arbejdet efter fødslen. Men denne boks gør altså det hele endnu mere virkeligt og tæt på. Jeg glæder mig simpelthen så meget!♥

Man håber selvfølgelig aldrig at man vil ende i en situation, hvor det skulle være nødvendigt at få en stamcelle transplantation, men ingen er fredet og vi ved ikke hvad der ligger i kortene til os af sygdom osv. Derfor ser vi dette som en investering i vores liv, på samme måde som når vi forsikrer vores hjem og ting. Jeg ser det som en enestående chance for at være på forkant med tiden, og når jeg har denne viden, vil jeg aldrig kunne tilgive mig selv for ikke, at have investeret disse penge i mine børns liv, hvis uheldet en dag skulle ramme. Det er situationer, som er enormt svære at forstille sig og sætte sig ind i. Men som vi taler om herhjemme, så føler vi, at vi kan være et skridt foran med dette valg, og det er en prioritering som vi vægter højere end alt andet!

Fordi stamcelle transplantationer er en del af fremtiden håber jeg inderligt at mange flere, først og fremmest, vil blive bekendt med denne mulighed, og samtidig også overveje at investere i det og gøre brug af den. For mit helt eget vedkomne giver det mig en eller anden form for ro i hjertet, at have truffet denne beslutning, og jeg har en følelse af at have gjort noget rigtigt, på et helt andet plan, i forhold til min familie.

Jeg føler mig rigtig godt tilpas med, at bruge min stemme til lige netop dette, for det er allerede bevist at det kan rede liv og gøre livet bedre for folk som har brug for det. Og selvom at jeg er nødt til at markere dette indlæg med reklame, så ændrer det ikke på det faktum, at initiativet for hele dette “opråb” om man kan kalde det det, udelukkende stammer fra min egen personlige interesse. At Cellaviva har set ideen i at arbejde sammen med mig herefter, er måske udelukkende på grund af den iver jeg har for at sprede viden om det hele, sådan at alle har kendskab til mulighederne når de går fødslen i møde, ligeså vel som alle har kendskab til f.eks. vaccinationer når barnet er født.

Cellaviva kører nu et kampagnetilbud som lyder på 1049kr om måneden de første 36 måneder. Dette inkluderer udtagning og behandling samt 20 års opbevaring i biobanken. Det vil altså sige, at man kun betaler for opbevaringen de første tre år og har de sidste 17 år med gratis.

Når stamcellerne nedfryses vil der være 3 produkter i 12 depoter, hvilket vil sige at der er mulighed for at behandle flere personer eller behandle for flere sygdomme. Cellavivas procedurer sikrer at cellerne er klar til brug allerede ved nedfrysningen, så man ikke behøver at vente på denne proces når de evt skal bruges til behandling og de kender det præcise antal af celler, så man ved hvad man har i fryseren fra starten.

Som en ekstra bonus til den omtalte kampagne som kører nu, føler jeg mig enormt beæret over at kunne fortælle, at man i en tidsbegrænset periode vil kunne få yderligere 1049 kr, eller med andre ord, den første måned i rabat, ved brug af min unikke kode: LEAKESSLER som blot skal benyttes ved bestillingen. ♥

stamceller fødsel Cellaviva 1

Har jeg egentlig nogle læsere som allerede har en stamcelleopbevaring eller måske nogen som allerede overvejer det?:)

Min drøm er at rigtig mange flere får kendskab til denne mulighed og jeg håber virkelig at et stigende antal vil gøre brug af det, ligesom vi vælger at gøre.

De bedste hilsner

Lea