Efterårsferie og hjemmelavet æblemost

efterår æblemost hygge

De sidste dage af efterårsferien bliver nydt i det smukke efterårsvejr. Det bertyder blandt andet friskpresset æblemost!

Vi er jo så heldige at bo på et gammelt landsted, som tidligere har fungeret som et lille gartneri. Det betyder at vi er forsynet med de bedste frugttræer, endda mange af dem, og derfor er efteråret blandt andet lig med æblehøst. Vi har høstet en ordentlig omgang æbler, vi har alle hver vores favorit, og de er blevet presset til den første æblemost. Det er så hyggeligt at være i haven sammen, alle gør ligesom hver sit, men tiden bliver alligevel brugt sammen. Jeg elsker det!

Jeg elsker også efteråret sådan helt generelt, det er for mig den absolut smukkeste årstid, og bortset fra julen, så findes der ikke nogen hyggeligere tid. Tæpper, gode film og bøger, sådan helt stuvet sammen i hjørnet af sofaen og så lækre varme drikke. Har i iøvrigt prøvet varm æblemost? -Det minder faktisk lidt om jul. Med en kanelstang, lidt hakkede æblestykker og rosiner og så en ske, ja så er der altså efterår i en kop. Mums!♥

efterår æblemost

Det blev til ca. 5 liter æblemost i denne omgang, ud af to forskellige æblesorter. Jeg er faktisk ikke klar over hvad de forskellige sorter hedder, men de er meget forskellige både i smag og udseende. Den mørke æblemost er lavet af meget mørkerøde æbler, som nærmest bliver lyserøde inden i. Den klare most er lavet af rød-grønne æbler, som er lidt mere sprøde i det. De smager begge helt vildt godt, der er altså bare mere smag i det man selv står og laver friskt og fri for store maskiner. ♥

efterår æblemost æbler hjemmelavet efterår æblemost æbler efterår æblemost hjemmelavet æbler efterår æblemost hjemmelavet 1 efterår æblemost hjemmelavet

Efterårsstemning fra familien æblemost! 😉

De bedste hilsner

DanishEnglish