Opskrift på skøn bagt æblekage

æblekage efterårskage

Vi er officielt trådt ind i dette års efterår, og det er min absolut favorit årstid, ikke kun på grund af bagte æblekager, selvom det selvfølgelig hjælper på det! 😉

Efter den bedste og varmeste sommer nogensinde, er det nu fantastisk at kunne kravle op i hjørnet af sofaen men et blødt tæppe og en dampende kop the i hånden. Kun én enkelt ting kan toppe det, nemlig et stykke lækker lun æblekage. ♥

Der findes mange gode af den slags, men den her æblekage som jeg har skudt efteråret igang med, er svampet, nem at lave og proppet med æbler. Når denne æblekage er i ovnen, dufter hele hjemmet af kanel og bagte æbler, det er lige før det føles som om, at julen er kommet tidligere end planlagt. 😉

Nu til opskriften. Til én bagt æblekage, nok til 6-8 personer, skal man bruge:

  •  1/2 vaniljestang
  • 120 gr. sukker
  • 120 gr. hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • 3 æg
  • 120 gr. smør
  • 5 æbler
  • 50 gr. rosiner
  • lidt flormelis til at drysse på toppen

æblekage efterårskage opskrift

Sådan gør du:

Halver vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Mas kornene sammen med en lille smule sukker, så kornene bliver skilt ad. Bland mel, sukker, kanel og vaniljekorn sammen i en skål. Pisk herefter æggene i, et af gangen, til dejen bliver glat og fin. Smelt smørret og rør den i dejen. Lad dejen stå ude mens du ordner æblerne.

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i små stykker og vend dem i dejen sammen med rosinerne. Der skal være godt med æbler i dejen, hellere for meget end for lidt. 🙂

Beklæd din form med bagepapir eller smør den ind i smør eller olie. Hæld dejen i, og bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Hold øje med kagen, den skal være let gylden i farven.

Den er rigtig god når den serveres lun, drys lidt flormelis over inden servering.♥

opskrift æblekage dessert opskrift bagt æblekage

Velbekomme, og god weekend!♥

De bedste hilsner

DanishEnglish