Er der for pænt her? Fredagstanker ;)

lea hvidt kesslerDer er så meget snak om at det er så forfærdeligt at folk kun deler ud af alt det pæne og glædelige på de sociale medier! Og jeg tænker så det knager, for at forstå, hvorfor det nu er blevet så galt?

Hvorfor er det lige pludseligt blevet vigtig at skulle se og vise, at hjemmet er rodet, ungerne er umulige, gammelt makeup i øjenkrogen osv osv.? Altså hvorfor skal det nu gå hen og være så interessant? Alt det “ikke-pæne”, triste og irriterende?! Er det virkelig noget som nogen gider at se eller høre om? 

Jeg er en af dem, hvis sociale medier, byder på smukke, dejlige og glædelige ting, både for min men også for mine følgere og læsers skyld! (Altså dem der stadig kan “tåle” at se sådan noget) ;). Det er ikke “mit liv i små forkanter”, som man beskriver det, det er NOGET af mit liv i små firkanter! 

For jeg diskuterer da også med min mand, ligesom alle andre gør! Mine børn vælger også at gøre det stik modsatte af hvad jeg har spurgt dem om, -ligesom alle andre børn. Mit hjem roder også med legetøj, vasketøj osv.,  -ligesom alle andres gør. Men er det virkelig noget at tale om eller vise frem? Hvad er der spændende eller interessant ved at se andres rodet hjem? Man gider ikke se på sit eget rod (hvis man altså kan være fri) så hvorfor i alverden skulle jeg så være interesseret i at se på andres?

Jeg er med på at det skal være ægte og ærligt og alt det der, for ellers er det jo selvfølgelig slet ikke inspirerende. Men jeg er på de sociale medier for at sprede inspiration, glæde, smukke og kærlige stunder. Nøjagtig hvad jeg selv vil se og føle fra andre. 

Hvis nogen har en dårlig dag, er triste, skuffet eller andet, så kan jeg da godt få medlidenhed, men det er altså ikke noget der skaber glæde eller gør min dag bedre, lige såvel som andre heller ikke får en bedre dag af, at se eller høre om min dårlige dag!

Tværtimod bliver jeg simpelthen i så dejligt humør, når jeg sidder hjemme en gråvejrsdag og kan se hvordan solen skinner på stranden i Spanien eller et andet sted i verden! Det er sgu da skønt! -Ikke kun for dem der er der, men også for mig som kan kigge med herhjemme på min gråvejrsdag.

Eller hvis jeg f.eks ser den flotteste og mest rydelige stue, så bliver jeg måske inspireret af den fine dims på hylden (som jeg nok ikke ville ha’ fået øje på ellers) eller også får jeg måske endda lyst til at fjerne rodet fra min egen stue. Se så begynder det jo at blive rigtig godt!;)

Altså forstå mig ret. Det er da alt det positive og smukke jeg vil se. Hvad skal jeg dog bruge andres rod og ulykke til? 

Jeg kunne faktisk godt tænke mig at få en lille debat op at stå her! 😉 Er jeg helt fra den eller hvordan har i andre det? Skal der være rod og dårlige dage før det bliver spændende?

Jeg håber at få nogle gode bud, for jeg synes faktisk at det er rigtig interessant!♥

De allerbedste hilsner

19 kommentarer

 • Ina

  måske det har noget at gøre med at fælgere skal kunne se sig selv/ fæle sig selv i det man viser

 • Camilla

  Endelig en der deler samme mening som mig👏🏻
  Jeg forstår ikke hvorfor vi pludselig skal til at vise “bagsiden af billedet”
  Jeg har det ligeså dig, man bliver glad og inspireret når man ser glade, pæne billeder.
  Vi ved jo godt at vi ikke er perfekte nogen af os!
  Vi ved alle har en rodeskuffe eller flere, men det behøver vi da ikke vise frem for alle!
  Så ja vis endelig dine pæne, glade og inspirerede billeder👍🏻
  Rigtig god weekend til dig☀️

 • Lærke

  Kære Lea
  Sikke en fin debat at tage op. Jeg er tildels ret enig med dig. Jeg kunne aldrig selv finde på at dele mit rod og vasketøj, for det interesserer da ikke andre – og jeg kan heller ikke se meningen med at gøre det for min egen skyld. Men jeg følger for eksempel Johanne @nutidensmor på instagram, som gør netop dette, og jeg synes det er rart med et lille “break” i de “pæne firkanter af andres liv”. Så føler man også, at det er okay, at vasketøjet ligger og flyder, at man ikke er alene om at have brug for at flyde på sofaen til en serie hele dagen. I små mænger synes jeg det er en god ting – men jeg ville ikke selv dele ud af det. Knus

 • Natalie

  Jeg er helt igennem enig med dig! Hvad skal vi dog bruge negativladet opslag til? Hvad får vi ud af dem? Intet. Intet mindre, end dårligt humør. Vi er alle mennesker der roder, kan have haft en dårlig dag, kan have skændtes med vores ægtefælle eller kæreste, haft en dårlig dag på job mm. Der er bare ingen grund til, at dele ud af det. For bliver vi reelt i bedre humør af det? Jeg gør ihvertfald ikke. Jeg bliver i øv-humør over, at se andres negative opslag. Ikke fordi at jeg nødvendigvis bliver vred, skuffet eller ked af det, men jeg kan godt blive påvirket i højere eller mindre grad på forskellige parametre, alt afhængigt af, hvad opslaget omhandler. Selvom man kan have en øv dag, med enten rod, skænderier eller andet. Så tag det med et smil – der er heldigvis en ny dag imorgen. Desuden er det kun vores egen indstilling og måde at agere, som beslutter hvor meget det skal have lov at påvirke vores dag. Kort sagt, vælger vi selv om vi vil være glade og postive eller negative og sure? Så hvorfor ikke vælge den første mulighed, den er trods alt noget sjovere. Frem med det postive, inspirerende, kærlige, humoristiske mm, for at gøre andres dage bedre. Ingen fornægter at øv-dage kan forekomme, de er blot ikke særlig nyttige at dele ud af. Så man bør altid have i baghovedet, at vores indstilling og måde, at agere, er alt afgørende 🙏🏽 Hav en rigtig dejlig weekend!

 • Angelina

  Jeg er simpelthen så enig!!!! Godt skrevet

 • Sabrina

  Jeg kan godt se din pointe, og alligevel så tænker jeg, at det vel handler om plads til forskelligheden.
  Mit hjem er intet Bo Bedre-hjem, ej heller småbørnhjem (mere). Jeg kan godt lide at se de fede ting fra andres liv, hjem, rejser til Mykonos, mm., men også de knap så fede ting som rod, gråvejrsferier, sure sokker, mm.
  Jeg kan glæde mig på andres vegne over, at de har et lækkert hjem, osv, og samtidig glæde mig over, at jeg ikke er det eneste menneske, der kan have det rodet, osv.
  (Og dermed ikke være pissesur på mig selv over, at jeg ikke prioriterer at bruge mit overskud til at have et Bo Bedre-hjem.)
  Det er den der mangfoldighed, der er så fantastisk – hvis ellers der er plads til den. 🙂
  Dejlig dag til dig og dine. 🙂

 • Mille

  Jeg tror man følger folk ud fra hvad den enkle profil byder på.
  Jeg elsker at følge med hos dig, da jeg synes det er vildt inspirerende med alt dit DIY, jeres bryllup og hverdagsliv. Du skriver godt, og virker ærlig og reel.

  Men jeg elsker også at følge offentlige personer der viser mange af de knap så pæne sider som fx mascha Vang der ikk er bleg for at ligge op hvor meget datteren har rodet eller hende selv, mest fordi der meget humør når hun fremviser dette. Samtidig viser det jo at hun også kun er er menneske, og at hendes liv er meget mere end blot skøn mad, flotte billeder og et glamourøst liv.
  Men jeg tror virkelig det kommer an på hvem man er som menneske 😊 Er man et rigtigt ordens menneske, tror jeg ikke man synes at roderi ovs er så spændende hvor imod hvis man er lidt af et rodehovede, kan man nok bedre forholde sig til dette. Og synes det er befriende at ikke alt er så pænt, som det fremvises på Instagram OL.

 • Maibritt

  Jeg er fuldstændig enig med dig ! 😉

  Jeg elsker at følge dig, netop fordi det giver inspiration, men også at det glæder mig at se at andre menneskers lykke ! 🌸
  Alle mennesker roder, alle mennesker diskutere og skændes, alle børn er uartige og usamarbejdsvillig villig og alle hjem kan ligne en borger krig – men det er nu ikke det jeg går efter når jeg følger nogle på de sociale medier !
  Ser jeg dårlige dage igennem billeder så kan jeg også godt få medlidenhed med vedkommen, men ser jeg det hver eneste gang jeg lukker op for fx Instagram – så vil det med tiden smitte af – mennesker smitte hinanden og det er ikke meningen ! 😊 Selv om dine billeder og det der kommer på din blog er meget idyllisk, viser kærlighed, glæder, ser fint og næsten perfekt ud – så ved vi jo alle sammen at du og Mikkel bare er mennesker, mennesker med 2 små børn og en stresset hverdag 😉☺️

  Jeg vil bare sige tak fordi du vil dele noget af dit liv med os, tak for inspiration lige fra rejser, madopskrifter til bolig inspiration 🌸

 • Kristina

  Tror det skyldes at de unge for en forkert indstilling og tror at for nogen mennesker sker der kun gode ting. Så de ser op til at deres verden kun skal være lyserød og ikke i flere farver.

  Men vil helt klart give dig ret. Jeg vil da meget hellere høre om de hyggelige og pæne og sjove ting da det er dem der inspirerer mig til at rejse mig og måske gøre det samme eller gøre noget ved det der gør mig trist.

 • Winnie Nørst

  Personligt vil jeg også helst se, alt det skønne. Rodet har jeg selv, behøver ikke se på andres. 😃 Men tror det er mønstret på især de helt unge, der godt kan tro, at livet er som de ser på de sociale medier. Sådan et liv vil de også have og tænker nok ikke så meget over, at det jo langt fra er alt vi se på de sociale medier.

 • Henriette Sørensen

  Det er jo rigtig fint at du kun vil se glæde og lykke på de sociale medier, og at kun det inspirerer dig. Men nu er vi jo alle forskellige og derfor lader vi os ikke alle inspirere af det samme. Der er jo ikke noget der hedder rigtig eller forkert inspiration. Det lyder nærmest som om at det er forkert at lade sig inspirere af dem der åbner op for livets lidt mere triste/trælse sider. Jeg er typen der bliver inspireret af næsten alt og favner bredt. Jeg bliver også inspireret af glæde, lykke og flotte hjem. Men jeg bliver også inspireret af dem der viser at alt i deres liv ikke er perfekt. Også selvom det ved man godt, men man ved jo også alle oplever glæde. Så hvad er forskellen i at vise hvad. Jeg synes det er fedt at de åbner op om problemer vi alle har. Eller prøver at sætte fokus på Angst, vægttab og andre life struggles. Kan godt lide at man virkelig kan mærke personen bag skærmen. Jeg har kæmpe respekt for mod og åbenhed. At nogen prøver og hjælpe andre via de sociale medier ved at sætte ord på svære ting i livet, som følgerne kan relatere til. Kan i det hele tiden godt lide, at der er nogen, som gerne vil vise mange sider af deres liv. Men Instagram er jo sådan indrettet at vi bare kan følge dem vi bliver inspireret af, og der er jo intet krav om at vi alle skal kunne lide alle præcis som ude i det virkelige liv. Jeg følger dig, fordi du bl.a virker så naturlig.

 • Karina

  Der er ik kun lagkage men også lort😅

 • Nina

  Helt enig, vi samler nok mest inspiration af de fine billeder. Men det er også dejligt når billeder eller tekster ikke altid er alt for poleret. Men vi har jo allesammen et valg om hvad vi følgere og kigger på 🙂

 • Stine

  Jeg følger nogle mødre, som er hudløs ærlige på deres insta, og som ofte deler om bl.a. deres dårlige dage med børnene – men på en humoristisk måde, hvor man først og fremmest trækker på smilebåndet pga. humoneren men også fordi man som regel kan genkende den givne situation. 😄 det behøver ikke gøres på en trist og kedelig måde, ligesom man ikke behøver kan at ligge pæne og perfekte ting op for at skabe glæde. 🙂

  • Stine

   Kun at lægge**

 • Louise

  Så dejligt indlæg! 😊
  Jeg er fuldstændig enig i det du skriver.

  Jeg syntes det er en spændende debat at tage op. Specielt fordi at mange af de Instagram profiler der findes, som indeholder mindre “Instagram venlige” billeder også ofte indeholder en kontrast som er desideret provokeret mod “instagram venlige” billeder. Jeg tænker nogle gange på, om det er en misundelse der ligger bag, siden man ikke kan nyde det man selv er i og den person man nu er 💕. Det vigtigste er i mine øjne, at man tør stå ved sig selv og sine opslag og ikke have så travlt med hvad andre gør og hvad der er rigtigt og forkert.

  Nogle trives godt i eksempelvis rod og andre gør ikke. Vi kan heldigvis selv vælge hvilke profiler vi vil følge og jeg elsker at følge med hos dig ☺️.

  • Lea Hvidt (author)

   Kære Louise,

   Det er nemlig lige nøjagtig det min pointe er.
   Godt observeret og godt skrevet! 🙂

 • Trine

  Jeg er en af dem som ikke er enig med dig. Hvorfor kun flashe livet når det går godt? Når alt er pænt? Når hår-dagen er i top?
  Et af mine store mål for dette liv, er udvikling. Udvikling sker når man får udvidet sin horisont. Og det kan netop være igennem en historie om en person der kæmper med et eller andet. En person som fortæller om bagsiden af medaljen, om de erfaringer de har gjort sig på godt og ondt. En person der “hænger sit vasketøj op til offentlig skue”.
  Jeg elsker også at se på de pæne billeder, jeg drages af det, men samtidig er det en befrielse at se den mindre polerede side.
  Mange unger piger i dagens Danmark tror de skal være model tynde, fordi det er det som bliver postet mest. Der er ikke særlig mange der viser deres fedtdeller, appelsinhud og strækmærker i bikini frem. Min datter på 7 år er begyndt at snakke om, at hendes lår er for tykke. Børn påvirkes tidligt og de ser mere end vi tror.
  Jeg vil gerne se flere “dårlige”/ægte billeder, hvor man ser mennesket som det egentligt ser ud, med dobbelthage og hængebryster eller bare fra en mindre perfekt vinkel.
  Så kan det være man undrer sig over, jeg følger dig. Jeg følger dig, fordi jeg drages af smukke ting og smukke mennesker. Og det er du i særdeleshed. Og så er jeg er vild med at høre om Mikkel og din kærlighed.
  Så jeg følger både jer med det pæne billede udadtil, når mine æstetiske sanser skal mættes og min indre Danielle Steel skal stilles og følger dem med uperfekte billeder, når jeg vil undres, spejle mig eller trænger til stof til eftertanke.

  • Lea Hvidt (author)

   Hej Trine,

   Tak for dit svar. Og jeg forstår alt du skriver og er egentlig også enig med dig langt hen ad vejen. 🙂
   Jeg tror også bare man skal huske at disse sociale medier måske også afspejler personerne bag dem på flere måder, og derfor finder der forskellige typer profiler.
   Jeg har aldrig været typen der for det første har brug for at tale om mig selv, eller problemer, eller blot dårlige dage. Jeg er måske typen der lytter mere. Derfor ville det være meget unaturligt for mig at dele de ting på mine medier. Jeg følger f.eks. ikke selv profiler, hvor der går for meget hverdag i den. Jeg vil hellere se smukke, inspirerende ting. Og det er nok derfor at det også er det jeg vælger at dele ud af selv.

   Når jeg har brug for mere af de rå ting, man kan måske godt kalde det den virkelige verden, så læser jeg f.eks. avisen. Og når der så er krig og terror, så stopper jeg også med det for en stund. Jeg tror i sin enkelthed bare at jeg er typen der dyrker det smukke, dejlige og glædelige mere. For jeg GIDER simpelthen ikke se andres vasketøj eller dårlige hårdag! -Medmindre det ser super sjovt ud, så det kan få mig til at grine! 😉

   Når det så er sagt, så kan jeg sagtens se problemstillingen vedrørende de unge mennesker, som naturligvis, er meget let påvirkelige. Det er den samme problemstilling som findes vedr. magasiner, modelverdenen osv. og som har eksisteret i mange år.
   Jeg husker godt da jeg selv var en ung pige som din datter, og drømte om ting jeg så og hørte om. Mine forældre og min omverden formåede at smække så meget selvværd og selvtillid i mig, at der aldrig var noget der endte i et problem. Og det er nøjagtig hvad jeg er meget opmærksom på at give mine egne børn.

   Og tilsidst vil jeg sige, at det heller ikke er fordi jeg ikke deler ud af ting der går galt. Jeg viser også når jeg taber mine kager på gulvet eller når jeg må hænge alt tøjet om igen, fordi min mand har gjort det stykke arbejde helt håbløst dårligt. Men når jeg viser sådanne ting er det for at få jer andre til at grine med mig. -Det er nemlig også en glædelig ting. 🙂

   De bedste hilsner
   Lea

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *