Opskrift på hjemmelavet hindbær is (vegan og sukkerfri)

hindbær is opskrift2

Hindbær sæsonen er nu over os, og i år er jeg startet ud med denne hindbær is som både er vegan (det er jo hipt) ;), og også uden raffineret sukker.

Disse is kan også med fordel laves til de små, da de ikke er fyldt med sukker og andet tilsætning. Man kan f.eks. lave “baby ” is, ved at komme dem i isterningforme i stedet.

Da det jo er is, skal man sætte tid af til at de kan nå at fryse, men selve forberedelserne tager kun et par minutter. Dette med undtagelse af cashewnødderne, som skal lægges i blød forinden.

Denne is er selvfølgelig anderledes end en almindelig flødeis, men den smager skønt og så giver den heller ikke dårlig samvittighed! 😉 Derudover er det på sin plads i år, men dette helt fantastiske sommervejr, at spise en masse is og derfor er det også nødvendigt at prøve lidt forskelligt.

Så altså, lad os komme til opskriften så vi kan komme igang. 🙂

hindbær is opskrift

Til 6 is skal du bruge:

  • 150 gr cashewnødder
  • 120 gr. hindbær
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 spsk agavesirup
  • 1 dl havremælk
  • 1tsk vaniljesukker eller pulver
  • pynt f.eks. med mørk chokolade, lidt krymmel eller tørret hindbær
  • lidt ekstra hele hindbær

Sådan gør du:

Cashewnødderne skal lægges i blød så de bliver bløde og for suget væske til sig, allerhelst i tre-fire timer. Når cashewnødderne er klar, kommes alle ingredienserne i en blender og herefter skal det hele blendes sammen til en ensartet og fin smoothie. Nødderne skal være blendet helt, så der ikke kommer klumper i isen.

Hæld en lille smule smoothie i en isform, kom et frisk hindbær i og held lidt mere smoothie oveni. Gør dette et par gange. Slå lidt til isformen, så der ikke danner sig luft i midten af isen. Stik ispindene i tilsidst, og så skal de blot i fryseren. Lad dem fryse minimum 5 timer.

 hindbær is opskrift hjemmelavet 3hindbær is opskrift2hindbær is opskrift3  hindbær is opskrift7

Velbekomme og god weekend!♥

De bedste sommerhilsner

 

 

DanishEnglish