Terrasse opdatering/”makeover”

terrasse lounge2Denne her vidunderlige fantastiske sommer, skriger jo på lange aftener og i det hele taget  hygge i haven og/eller på terrassen, nærmest i en grad som aldrig før!

Derfor var det på tide, at vi fik ordnet vores terrasse, så den ikke kun var brugbar men også hyggelig. Vi har en stor terrasse, og det kan have sine fordele, men det kan også virkelig være svært, at gøre den sådan rigtig hyggelig. Når vi har købt møbler og planter osv. så har det virket så voldsomt og endda for meget, men når det så kommer på vores terrasse og stå, så ser det så tomt og småt ud.

Vi kunne også godt tænke os at få skærmet terrassen lidt af i forhold til haven. Egentlig kun for at gøre det mere hyggeligt, for det er ikke fordi vi som sådan har brug for mere læ. Men vi kan ikke helt finde ud af hvordan vi skal gøre det? om det skal være hegn, planter eller noget helt andet. Hvis nogen har nogle geniale  ideer, som kom endelig med dem! 🙂

Vi har i første omgang skærmet lidt af med store krukker og store buksbom i det ene hjørne af terrassen. Jeg har en kærlighed for denne plante/busk.  Jeg synes det er så fascinerende hvordan man nærmest kan skabe skulpturer ud af den. Den skal også holdes ved lige, og det kræver faktisk lidt træning. Selvom vi indtil nu blot har haft runde buksbom, så har jeg alligvel formået at trimme to stk. forkert. Men som bekendt bliver man jo bedre af øvelse! 😉terrasse krukker buksbomterrasse krukker1

Til denne opdatering eller “makeover” af vores terrasse har jeg valgt to nye udgaver at buksbom, nemlig to fine træer. Jeg har længe haft dem i tankerne, kun fordi jeg synes de er så smukke at se på! Vi har placeret dem ved vores sofaområde, og her synes jeg faktisk de passer rigtig godt til. Jeg (og Rosa-Lia) har plantet dem i de største krukker vi overhovedet kunne finde. Udover at det er virkelig pænt, så er det også smart. Man behøver nemlig kun at vande halvt så mange gange, som i en lille krukke, fordi den jo kan indeholde større mængder vand (og jord).

Oliventræet fik vi i bryllupsgave, tænk engang der er allerede små oliven på. Jeg bliver faktisk lidt imponeret. Måske jeg i virkeligheden skulle være blevet havemand(kvinde). 😉terrasse lounge1terrasse have opdateringterrasse træerterrasse opdatering

Vi har også fået arrangeret et andet afslapningsområde. Det er her vi har placeret to liggestole. Vi har altid rejst meget, og et af mine yndlingssyn og noget som virkelig får feriefølelsen frem hos mig, det er synet af palmer. De er jo ikke lavet til vores klima herhjemme, men måske kunne man være heldig, hvis man nurser nok om den og selvfølgelig tager den indenfor om vinteren osv. Jeg har i hvert fald givet det et forsøg. Lidt sydlandsk stemning har vi altså hermed, så må vi se hvor længe det varer! 😉

terrasse lounge terrasse palmer

Selvom det ikke er det kønneste, så skal der jo også være noget praktisk. Jeg har forsøgt at minimere det “ikke-så-pæne”, med et fint plantebord, en lille baby buksbom som pynt og så de fine vandekander fra Panduro Hobby (sponsoreret).

Med alle disse planter, blomster og træer i krukker, så kræver det selvfølgelig lidt vanding, og specielt i denne sommervarme. Men faktisk er det kun hyggeligt at gå og vande når solen skinner, så det gør slet ikke noget! 🙂

terrasse vandekander plantebord

 

Alle vores krukker er også frostsikre og alt undtagen oliventræet og palmen kan tåle at stå ude i vinteren. Af erfaring har jeg lært at det ikke rigtig virker for os (mest mig) at have blomster som skal ind ved frost. Jeg kan simpelthen ikke få dem til at komme igen året efter, så nu er alt skiftet ud med nyt, som er lidt mere hårdfør! ♥

Nu er det vist også ved at være tid til at komme ud på terrassen igen. God weekend til jer alle!♥

De bedste hilsner

 

 

DanishEnglish