Sommerdessert! Opskrift på rabarbertrifli!

rabarbertrifliSkal du forkæle dig selv eller en du holder af, så er det altså den her du skal igang med!

Jeg eeeelsker rabarber. Og endnu mere alle rabarber som er tryllet om til dessert. Med det her fantastiske vejr, er man jo nærmest nødt til at gå i køkkenet for at forlade det igen med en hjemmelavet sommerdessert. Så nu er der altså rabarbertrifli på menuen!;)

Denne opskrift er til 6 gode store portioner. Man kan sagtens, og også med fordel, lave rabarberkompotten dagen forinden. Denne dessert er så god, at der ikke er grund til at spilde for meget tid, så her kommer påskriften. ♥

rabarbertrifli opskrift

Du skal bruge:

Rabarberkompot:

  • 600 gr rabarber
  • 250 gr rørsukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1½ dl vand

Vaniljecreme:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk rørsukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 3 spsk skyr eller græsk yoghurt
  • 2,5 dl piskefløde
  • Makroner

Sådan gør du:

Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde og kog dem sammen med vand, sukker og kornene fra den halve vaniljestang. Kog også gerne selve vaniljestangen med. Lad rabarberne simre ved svag varme i et kvarters tid eller til rabarberne er blevet møre og til en grødet konsistens. Lad herefter kompotten afkøle.

Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommerne til æggesnaps sammen med rørsukkeret og vaniljekornene fra den anden halvdel af vaniljestangen. Vend forsigtigt yoghurten i æggesnapsen og tilsidst også flødeskummen.

I 6 glas hældes der først rabarkompot, herefter knuses et par makroner oveni og tilsidst et par skefulde vaniljecreme. Dette gentages en gang eller to mere, alt afhængig af glasset. top gerne med lidt frisk mynte eller et par hindbær.

Man kan sætte triflien på køl, men man kan også gå ombord så snart den er færdig;) Velbekomme!♥rabarbertrifli opskrift1

Fortsæt skøn weekend til jer alle.

De bedste hilsner

DanishEnglish