Hjemmelavet Mors dags gave / Opskrift på glutenfri bærtærte!

Sponsoreret af Panduro Hobby

morsdag bærtærte4

På søndag d.13 maj er det Mors dag. Her kommer mit bud på en morsdagsgave som man sjældent går galt i byen med.♥

Mors dag ligger som bekendt lige på dette tidspunkt, hvor forår er ved at blive til sommer. Hvad er så mere passende end en skøn hjemmelavet bærtærte, som en sød lille gave til sin mor! For mig er det ikke store og dyre gaver der tæller, det har blandt andet min mor lært mig. Faktisk kan de gaver som er hjemmelavet, ofte vække meget større glæde, og derfor synes jeg at denne idé er helt perfekt. Og ja i det hele taget, hvem vil ikke elske en skøn hjemmelavet bærtærte!♥

Panduro Hobby har fået de  skønneste folieposer, som netop er beregnet til kager og andet i den stil. Når man pakker sin bærtærte ind i sådan én, så bliver den helt gaveagtig at se på. Et lille finish som gør det hele ekstra fint!♥

Denne opskrift er rent faktisk glutenfri. Den er nemlig lavet på mandelmel i stedet for almindeligt bagemel. Tærten skal afkøle inden man pynter den med bær, så derfor kan det være en fordel at bage den dagen før.  Og så er der vel bare tilbage at komme igang.

Til 6 bærtærter skal du bruge:

Tærtedej

 • 90 gr. mandler
 • 90 gr. flormelis
 • 2 æggehvider
 • 200 gr. marcipan
 • 1 dl. fløde
 • smør til formene

Oven på tærten

 • 50 gr. mørk chokolade (70%)
 • hindbær
 • jordbær
 • blåbær

vaniljeflødeskum

 • 2 dl fløde
 • 1/2 tsk vaniljepulver

Sådan gør du:

Hak mandlerne i en foodprocesser til de bliver til mandelmel. Riv marcipanen på et rivejern og pisk det sammen med flormelis og æggehvider. Vend mandelmelet i dejen sammen med fløden til en ensartet dej. Smør tærteformene med smør. bag tærterne ved 180 grader i ca. 10-15 minutter. Tærterne må være let klistret i midten.

Smelt chokoladen over et vandbad, og beklæd derefter toppen af tærterne med chokolade. Lad tærterne afkøle helt, gerne i køleskab.

Pisk fløde og vaniljepulver til flødeskum. Flødeskummen må gerne være lidt stiv, så den ikke render, når den kommer på tærterne. Smør flødeskummen på de afkølede tærter og fyld tilsidst godt med bær på.

morsdag panduro hobby bærtærte morsdag panduro bærtærte morsdag bærtærte morsdag bærtærte1 morsdag bærtærte2morsdag panduro hobby

De fine tærteforme som jeg har brugt til min bærtærte er perfekte i størrelsen og tærterne slipper nemt, når bare man har smurt formen med smør. De er fra Panduro Hobby og findes liger Her! Folieposerne med den fine bund, som er lavet til kager og selvfølgelig er fødevarergodkendt, er ligeledes fra Panduro Hobby. De findes i to størrelser og jeg har brugt den største af poserne. De kan fåes via linket Her! Det hjerteformede manillatag er en af mine yndlingsting fra Panduro Hobby og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har brugt dem. De er blandt andet mit musthave til jul. De findes liger Her!

morsdag bærtærte3

De bedste hilsner

DanishEnglish