Hvad siger panelet? / Når man bliver sat i den pinligste situation (af sit barn!)!

Jeg har lagt mærke til at jeg på det seneste har lavet flere opslag, hvor jeg spørger indtil jeres meninger og holdninger i forhold til noget jeg måske har oplevet eller tænkt over!

Det er faktisk rigtig spændende at have disse “dialoger” med jer, for nogle gange kan man jo rent faktisk godt komme i tvivl, eller bare nysgerrig på, hvordan andre ser på tingene. Det går næsten hen og bliver sådan lidt panel agtigt over det, på en måde! 😉

Og nu er der altså opstået et nyt spørgsmål i mit hovede! For igår da jeg og min datter Rosa-Lia var ude og handle, står jeg lige pludselig i en, (hmmm), temmelig akavet situation, hvis jeg må have lov at sige det! Det er ingen ringere end min meget fremmende 2 årige datter, der opsætter hele dette sceneri. Vi står i kø til en helt almindelig “handlebolle”, i ved den der slags bestikkelse, som gør det hele meget nemmere, ja så skide normale er vi faktisk også! 😉

Køen er ikke lang, men foran os står en mand, til den meget overvægtige side, -det må jeg trods alt give hende ret i, og venter på at det skal blive hans tur. Rosa-Lia og jeg har lige talt om et eller andet, hvorefter hun kigger rundt og siger, (i et tonelejde som alle naturligvis kan og skal høre), “se mor, den mand har en meget tyk mave!”. (meget flov smiley!) Helt ærligt hvad gør man? Jeg ved godt at det er som man siger, sandheden skal høres fra børn, og de siger jo bare hvad de ser og føler. Men som voksen er sådan en situation her simpelthen tåkrummende og ufattelig pinlig at havne i.

Hvordan handler man så på det? -Instinktivt forsøger jeg blot meget hurtigt at skifte emne og ikke mindst fokus! Jeg lader fuldstændig som om, at hverken jeg eller andre hørte hvad hun sagde, selvom jeg udemærket ved at alle hørte det klart og tydeligt! Jeg stikker hende hurtigt kø-nummeret og siger at vi har nr.91, så når det bliver sagt højt så skal hun sige “det er mig”! Derefter fortsætter jeg med at stille hende spørgsmål, for at jeg ligesom kan forsøge at styre samtalen. Jeg ånder først lettet op, da manden efter et minuts tid, simpelthen vælger at forlade køen! :-/ Nøjagtig som han har gjort det, vælger den lille dame simpelthen at sige til kvinden, som nu står foran os, at;”manden har altså en tyk mave”! -Det værste er ligesom overstået, eftersom manden jo er gået, og igen tænker jeg så, hvad f….. skal jeg sige!!! Den fremmede kvinde klarer det mere eller mindre for mig, da hun ligesom jeg, ignorerer observationen, og derimod spørger hvilket nummer det nu var vi havde!

Min datter er to år, så i mine øjne er der jo egentlig ikke noget galt i det hun har sagt. Men hvad ville i sige og/eller gøre?

Om ikke andet, har i mon nogle opmuntrende ord. Altså det er jo sjovt nok at tænke tilbage på, men midt i situationen er det altså ikke skide spændende! -Og jeg føler mig temmelig sikker på, at jeg vil blive sat i noget nær lignende situation igen på et eller andet tidspunkt!..

Hvad siger panelet? hvad gør man lige? -Come on, hit me! Selvfølgelig også med jeres “sjove” oplevelser!;) ♥

De bedste hilsner

En fortvivlet mor aka.

 

12 kommentarer

 • Anette

  Hej,
  Nu har jeg selv altid opført mig eksemplarisk, når jeg var i byen med mine forældre, så jeg vil i stedet berette om en “sjov” oplevelse min mor havde med min ældre søster for over 50 år siden 😀
  Min søster havde ofte gjort min mor pinligt berørt diverse steder med uheldig snak om fremmede, hun så på sin vej til trods for, at hun gentagne gange havde fået at vide, det ikke var pænt at gøre. En dag fik min mor en “fantastisk” ide. Hun sagde til min søster, at hvis hun så noget, hun måtte tale om, så måtte de vente med at tale om det til de kom hjem.
  En dag sidder de så i bussen og min søster siger så med en høj stemme; “Moar, ham manden med den store næse…ham taler vi om, når vi kommer hjem, ikke?”. Min mor kunne være krøbet i et musehul, for ham manden med den store næse sad lige ved siden af dem 😀
  Min søster var på det tidspunkt 4 år, så du det er sikkert ikke sidste gang, du oplever noget “sjovt” 😉
  Det er nogle søde børn I har og tilykke med det kommende bryllup.
  Hilsen Anette

  • Lea Hvidt (author)

   hehe.. Det er også virkelig skægt! hehe… meget smart tænkt af jeres mor, men man må tilsyneladende bare konstatere, at man ikke kan gardere sig mod de her små situationer! 😉
   Og tusind tak for dine søde ord! 🙂

 • Pernille Sabrina Jensen

  Min søn på 4 år gjorde det samme i Bilka. “Mor ham manden er godt nok tyk” han var vlres ekspedient. Jeg var ved at dø af flovhed….. jeg sagde til min søn, at det ikke er pænt at sige højt at andre er tykke, tynde, høje, lave fordi nogen godt kan blive kede af det. Ekspedienten nikkede med. iiihhhhh

  • Lea Hvidt (author)

   puhaaa. men stærkt at du alligevel tog den op, imens vedkomne var der… Du var selvfølgelig også låst lidt i situationen.. hehe.. 😉

 • Linda møllgren

  Kommentar som dem er altså fantastiske når det kommer ret ærligt fra små børn… og så længe det ikke er ens egne børn 🙈😂
  Da min søn var 3 år havde jeg 2 ret pinlige episoder jeg aldrig glemmer…

  Jeg blev stoppet af politiet for at køre lidt for stærkt, og mens jeg prøver at tale mig lidt ud af det, kommer det omme fra autostolen på bagsædet “ min mor køre FANDME stærkt” 😬😬 møg unge… de var flade af grin og jeg slap med en advarsel 😂

  Selv samme barn, er med mig inde på en tank station og da vi er på vej ind er der en mørk mand på vej ud… min søn stopper op, vender sig rundt og siger “det der, det er hvad jeg kalder en rigtig neger” 🙈😬 … tror bare jeg hev ham i armen og skyndte mig ind i butikken 😂 men alle de her gode og pinlige oplevelser var gode at ha da han blev konfirmerede 😉

  Min datter på snart 5 kommer også med nogle pinlige guldkorn engang imellem – tror aldrig man slipper for det 🙊😉

  • Lea Hvidt (author)

   hehehe.. åhhh nej altså! lige så pinligt det er i situtationen, ligeså skægt er det også bare bagefter når man kan grine af det! 🙂

 • Monica

  Min datter og jeg skulle på en lille sejltur på Århus å i en lille båd. På kajen står også en dame (overvægtig), som min datter kigger på og siger højt “ej mor! Hende der kan da ikke være i båden!”
  Det var så flovt!🤭😑
  Jeg sagde til hende, at det ikke er pænt at sige – da jeg ikke kunne ignorere sætningen, som nærmest blevet råbt ud 🙄🤐.
  Og efterfølgende da vi var alene forklarede jeg min datter på 3 år, lidt mere dybdegående at man ikke siger højt at folk er tykke, da de kan blive kede af det.

 • Malene

  Jeg var for mange år siden😃ude og handle med min mormor, jeg ved ikke hvor gammel jeg har været. Min mormor får øje på en og siger: kom vi går bare hurtigt igennem hende der goder jeg ikke at snakke med. Det ender selvfølgelig med at vi kommer til at stå ved siden af damen i køen, min mormor siger guuud er du her også, jeg så dig slet ikke, hvorefter jeg siger: det ikke rigtigt mormor, du sagde du ikke gad at tale med hende🤣😈 min mormor glemmer det aldrig. Din episode har jeg også været ude for med mine egne, siger altid bare at det ikke er pænt at sige sådan om andre, har dog oftest været heldig at vedkomne har taget det med et smil. Min søn råbte en gang i en bus ( det er jo en forbandelse det her, det vrimler jo med gamle mennesker, der var også mange men ligefrem en forbandelse🤣

 • Camilla

  For ti år siden da min datter var 3 år var jeg i Føtex med hende og min veninde. Da vi står i kø til at betale står der en lidt stor mand foran os. Kan se min datter begynder og tænke og inden jeg nå at aflede hendes opmærksomhed, spørg min datter: er du egentlig en mand eller en dame? (Åh nej tænker jeg bare) ekspedienten (en ung gut kigger op på os og gå næsten helt i stå) manden foran os tager det faktisk ret pænt og siger til min datter at han er en mand, ihvertfald sidst han tjekkede. Hvortil min datter så spørg ham: hvorfor har du så, så store bryster!! Og der gik alt i stå både for mig og ekspedienten. Manden grinede lidt og sagde noget i stil med at det kunne man få hvis man var for tyk. Han ønskede os god dag og gik 🙈😊

 • Karina

  Jeg har ingen børn selv, men min dejlige nevø på snart 11 har gjort/sagt de mest pinagtige og sjove ting.
  I Italien for mange år siden er vi i et kæmpe stort vandland. I det her vandland er der nogle underholdsnings shows som jeg ser med ham. Det ene er show med afrikanske mænd som kan lave diverse saltoer og samtidig smide en basketball i kurven, til stor beundring for børn og voksne.
  Da showet er forbi løber de her fantastiske mænd rundt og giver High-five, og den ene kommer hænd og stikker hænderne frem til min nevø. Han tøver med at give high-five tilbage men gør det tilsidst. Heldigvis for os vender manden sig hurtigt om og suser videre, men alle omkring os kan se min nevø hurtigt kigger ind i sine hænder for at se om hans mørke farve havde smittet af. Jeg var ved at dø af grin indvendig, men måtte jo sige noget til ham fordi dem omkring os kiggede, og jeg kan jo ikke vide om nogle af dem er danske så jeg fremstammer “mørke mænd smitter altså ikke af” 🤣🤣🤣
  Han havde åbenbart en stor fascination af afrikanere, og han elskede bl.a bogen “lille sorte sambo”, og en dag vi kører i bus hele familien er den galt igen. I bussen er der mange mennesker så vi kan ikke sidde sammen alle sammen så vi sidder spredt. Min nevø sidder sammen med hans farfar da 4 afrikanske mennesker, i farvestrålende afrikansk tøj kommer ind i bussen. Min nevø siger højt og klart til farfar “FARFAR ER DET ÆGTE NEGERE?” Hvor til farfar siger “øhh ja”, så siger min nevø lige så højt igen “HVORFOR HAR DE SÅ IKKE KRUKKER PÅ HOVEDET?!” Der var pinlig tavshed.,
  Idag er han 11år og bedste venner med en afrikansk dreng som hedder Richard.. vi har fortalt ham og hans familie historierne og de synes også det er hylende morsomt.. det var det bare ikke i situationen..

 • carina

  Hej Lea 🙂 Ja jeg kom altså til at SMILE over din historie :-)))))
  Skulle det ske igen, at din skønne datter kommer med de ord.. Så kan du sige… Det er bare så dejligt at vi mennesker er forskellige og gode mennesker, kan der aldrig blive for meget af 😉 Det er ikke sikkert at din datter forstår, så meget af den sætning endnu… Men det gør manden og han bliver i hvertfald ikke såret, vil jeg godt vove at påstå 🙂

 • Bolette

  Jeg tror at jeg ville sige til min datter, at sådan noget siger man ikke til folk, for det kan gøre dem kede af det.. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DanishEnglish