Hvad med mit navn? / Bryllupstanker!

Når tankerne bare må deles!

Vi skal jo giftes i udlandet, det har jeg fortalt før, så det er ikke for at komme med gamle nyheder. Men det betyder altså, at jeg i den grad får løbet rundt med diverse papirer for tiden, som skal ligge klar forud for vores bryllup.

Vi har valgt at blive “rigtigt” viet der hvor vi holder brylluppet, altså så det er gældende og bindende, og vi derfor ikke skal på rådhuset i Danmark, hverken før eller efter. Det koster helt åndssvagt ekstra mange penge at gøre det på denne måde, men det har betydning for os, så derfor har vi valgt at gøre det sådan. Det betyder derfor også at der er en hulens masse papirer der skal gøres klar, have stempler, oversættes til flere sprog, osv. osv.

Og i al den her renden frem og tilbage, var der noget som lige pludselig slog mig! Når man gifter sig, er det meget normalt at man ændrer sit navn. Tilbage til gammel tradition, var det kvinden der ændrede sit til mandens, og således gjorde man til kende, at man nu var en del af ham og hans familie. Sådan er det jo heldigvis ikke længere. Idag i vores samfund, er manden og kvinden lige. Begge har rettigheder på lige fod, og det at blive gift betyder ikke, at man på den måde så er en andens “ejerskab”. Mange mænd tager idag også kvindens navn og nogle mixer begge parters navne.

MEN, det jeg nu alligevel kom til at tænke på var, at HVIS jeg vælger at tage Mikkels navn, som jo altså er et offentligt kendt navn, kommer det så til at have betydning for mig? Kommer det til at ændre på noget i forhold til mig?

Udover vores fælles drømme og ting vi vil og skal, så har jeg bestemt også mine egne drømme. Jeg har også mine egne og tidligere præstationer. Jeg har for et eksempel tidligere været konkurrencerytter, en tid, som har betydet alverden for den jeg er blevet til idag. Jeg har også en masse udgivelser, både i aviser, artikler og selvfølgelig også min bog. Og alle disse ting er tilknyttet mit navn. Hvad så hvis jeg ændrer på det?, vil det så gå hen og tilsidst kun figurere i mine egne erindringer, og blot glemmes af alle andre?

Hvis man er stolt af noget, vil man jo gerne huskes for dét, og jeg kan mærke at det skræmmer mig lidt, hvis jeg skulle komme til at give slip på noget, ikke fordi jeg ønsker det, men fordi jeg sletter noget, som alle disse ting er knyttet til. Altså navnet og genkendelsen!

At Mikkels navn samtidig også har så høj genklang i de fleste danskers øre, som det så fuld fortjent har!, hvordan kan det så få betydning for mig? Jeg har hverken lyst til at blive genkendt eller anerkendt, på grund af et navn jeg har taget til mig! Jeg står for mine egne ting og ikke mindst mig selv! -Men vil alt det komme til at stå i skyggen af hans navn, fordi det netop er så rodfæstet i folk! Altså vil jeg på den måde blot ende med at være en del af ham i folks øjne, i stedet for at få en chance for selv at vise hvem jeg er, og i det hele taget bare være mig selv?

Jeg har hørt at nogle (mange) får “second thoughts” når de skal giftes? “Er det virkelig det jeg vil og skal med mit liv? Og jeg er også selv blevet stillet netop dette spørgsmål! Men det er slet ikke disse slags tanker jeg har! Nej mine tanker er af en helt anden karakter! 😉

På den anden side, så synes jeg også der er noget helt særligt og meget fint ved at tage sin mands navn. Jeg kan godt lide (brudstykker) af den gamle tradition. Og jeg kan godt lide ideen om, at man forener sig. Jeg kan selvfølgelig i særdeleshed også rigtig godt lide ideen om, at have det samme efternavn som mine børn! 😉

Det kan også være at jeg bare skulle til at lade være at spekulere over det! Når alt kommer til alt, er det jo “bare” et navn ikke sandt! 😉

Det var tankerne for denne fredag! God weekend!♥

De bedste hilsner

 

 

6 kommentarer

 • Tove Ejsing

  Meget fint indlæg…kan godt forstå du har de tanker..i kunne eventuelt tage jeres begges efternavne, det er der rigtig mange der gør..og det lyder da fint med Hvidt Kessler eller Kessler Hvidt…glæder mig til at følge med i jeres bryllupsforberedelser fremover 🌸

 • Anja

  Jeg kan så meget godt forstå dig.
  Da jeg blev gift med min mand tig jeg hans efternavn og beholdt mit mellemnavn.
  Men han er heller ikke kendt som Mikkel…
  men i kunne jo bruges mikkels som mellemnavn og dit som efternavn.
  Kessler Hvidt lyder da godt.
  Men du eller i skal gøre hvad i føler er rigtig og ikke hvad andre syntes.
  Kram her fra

 • Monica

  Kære Lea.
  Du skal da “bare” gøre hvad der føles rigtigt for dig.
  Det er bare et navn – forstået på den måde, at du selvfølgelig vil blive fuldt anerkendt for at være dig og dine præstationer uanset efternavn 👍🏻.

 • Bente

  Hvorfor tager I ikke bare hinandens navne Lea Kessler Hvidt – det lyder flot og er et stærkt navn fra begge verdener

 • Maria

  Jeg skal også giftes til sommer, og har derfor også haft overvejelser i forhold til at skulle skifte navn. Vi kom frem til, at det der fungerer bedst for os, er at vi begge tager hinandens efternavne – altså i jeres tilfælde Lea og Mikkel Kessler Hvidt. På den måde hører I sammen i jeres navne, men kan stadig brande jer som hhv. Mikkel Kessler og Lea Hvidt 🙂 Held og lykke med det hele!

 • Madeleine

  Hej Lea
  Jeg forstår godt dine bekymringer.
  Jeg fuldte dig på Instagram, før jeg fuldte din kommende mand. Med det vil egentlig bare sige, at du er en dygtig kvinde, vi ved, hvem du er, fordi DU er dygtig og talentfuld.
  Jeg tror ikke det vil ændre noget, at får et andet efternavn. Alternativt kan du beholde dit efternavn som mellemnavn… Det ville faktisk lyde ret fedt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *