Jeg MÅ have svar! -Kan det virkelig passe?

Jeg har netop taget computeren frem. Midt i en film! Begge børn sover sødt og Mikkel er ikke hjemme, så det er oven i købet en rigtig chickflick der er sat på!

Men jeg er nødt til at afbryde, for selvom tanken har strejfet mig før, så er jeg nu i en situation, hvor jeg simpelthen er nødt til at få et svar!

Okay, for ikke at trække spændingen for langt, så er det Sex and the City2 jeg er gået igang med at se. 😉 Jeg er relativt kort inde i den, og det er nu tredje gang jeg ser den lille baby, eller måske nærmere et-årige pige, græde af sine lungers fulde kraft! I denne tredje omgang er det så voldsomt, at hun sådan hiver efter vejret, i ved, det kommer sådan helt nede fra maven, når man virkelig har været brudt sammen! Om det er film eller ej, så er det næsten ikke til at bære at se på! Og så er det jeg tænker, Er det bare film? Altså er det skuespil fra den lille piges side? Jeg mener, kan et et-årigt barn spille så godt skuespil, at man kan mærke det helt ind i hjertet?

Jeg håber selvfølgelig at svaret er, ja det er skuespil! Men jeg har svært ved at tro det, og er det så ikke sådan, så tænker jeg, Hvordan?! Hvordan får man så barnet til at græde? -Venter man på at barnet græder af sig selv, og så spiller scenen og venter med at trøste til den er spillet færdig? Hvis det er tilfældet, så får jeg det helt absurd dårligt indeni. Både i forhold til de skuespillere, som er en del af det, men bestemt også i forhold til de forældre som lader deres børn være “skuespillere”!

Jeg er godt klar over, at nogen måske vil sige, at det selvfølgelig er photoshoppet det hele. Jeg vil elske at tro på det, men det har jeg meget svært ved. Jeg ved godt at teknologien er ufattelig god og ligeså er menneskerne bag, men den der dybt hulkende måde, som den lille pige græder på, kan hverken sminkes eller på anden vis laves, det tror jeg simpelthen ikke på! Eller kan det? -Jeg HÅBER virkelig at jeg kan få et ærligt svar der fortæller at det kan det, også selvom jeg er skeptisk!

Er der nogen der ved det? Er der mon nogen der har set eller oplevet sådan en optagelse med egne øjne? Jeg vil SÅ gerne vide det. Det er et mysterie som forfølger mig, og det borer sig ind i mit hjerte hver eneste gang. Hvis det viser sig, at små børn virkelig græder ægte, så starter jeg en underskiftindsamling imorgen, som skal boykotte alle film med små ulykkelige børn!

…Jeg venter spændt på at høre.. Hvis ikke du ved det, så fortæl gerne hvad du selv tror på! I need to know!

Mange hilsner

 

11 kommentarer

 • Oliver

  Jeg var med i en lille film engang og der var små børn med. Moren var med lige op til optagelsen og derfra gik hun ud af lokalet, når optagelsen startede og derfra kom reaktionen fra babyen, altså skrigeriet. Det gik ret hurtigt for os, men på sådan en stor produktion som Sex and the City kan det selvfølgelig være anderledes.
  Håber du kan bruge svaret. God weekend 🙂

  • Lea Hvidt (author)

   Åh nej.. Det har jo så været ægte tårer… 🙁

 • Michelle Bjerrum

  Sjovt jeg sad med samme tanke da jeg så PRÆCIS samme film i foregårs😂🙈 der må være en logisk forklaring på det, min version ville lyde på at de optager et ultra kort klip de så bruger på forskellige måder og lydstyrker🤔

  Men er dette ikke tilfældet eller der er en anden grundig og børnevenlig forklaring, så er min underskrift at finde på det papir!😊

  • Lea Hvidt (author)

   Det var også et godt bud.. altså ikke godt, men sandsynlig.. Jeg MÅ simpelthen finde ud af det!

 • Monica

  Det har jeg aldrig skænket en tanke!
  Sikke et godt spørgsmål! Jeg må også have svar nu!

  • Lea Hvidt (author)

   Ja man kan simpelthen ikke lade det ligge nu når man har fået tanken.. :/

 • Lean Johansen

  Det spørgsmål har jeg tænkt på i nogle år, jeg synes som dig, det må bare ikke ske, børn under 3 år, kan man ikke få til og græde på kommando, min påstand, altså må det være ægte! Hvordan el Hvor finder man ud af dette, Google det?? Jeg kender ik lige nogle filminstruktører, gør du??
  Fortsat God Påske 🐣🐥🤔

  • Lea Hvidt (author)

   Jeg fortsætter jagten på svaret.. Jeg må vide det!

 • Zille

  Ud fra hvad jeg kan læse mig frem til er det, desværre, ægte tårer.
  Ikke specifikt i den film, men det er åbenbart en normal metode enten at give barnet sit yndlingslegetøj i et par minutter for derefter at tage det væk igen eller at barnets mor er med indtil scenen skal spilles og går lige inden, for at få barnet til at græde.

  Jeg kunne dog også læse mig frem til at meget (kan) laves med effekter alene og at nogle eksempelvis har brugt et rigtigt barn i et par sekunder for derefter at bruge en dukke og lydeffekterne til resten.

 • Sofie

  Har også tit tænkt på det, og har også søgt nogen gange for at finde ud af det.

  Flertallet af stederne jeg har kigget, har de skrevet at filmproducenterne lader barnet lege med et stykke legetøj, og så efter noget tid river de legetøjet ud af hånden på barnet, og derefter skyder optagelserne…

  Ved ikke om det er sådan i alle scener med små børn der græder, men vil ikke håbe de niver de små børn, som folk også nogengange siger de kan finde på!😳

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *