Opskrift på spinat og gulerodsboller / Madpakke med veggie pålæg

Annonce for Den Grønne Slagter 

Madpakken til dem der har lyst til andet end kød, måske ikke hver dag, men bare indimellem.

Jeg holder til på den side, hvor man spiser kød og egentlig ikke har lyst til at undvære det. Samtidig kan jeg godt se ideen i at vælge det fra engang imellem, i forhold til miljøet og selvfølgelig også dyrene.

Jeg er dyremenneske ligesom så mange andre, og egentlig bryder jeg mig jo slet ikke om tanken om, at det er et dyr jeg spiser. Går jeg ind i det tankemylder, så kan jeg slet ikke spise kød. Det ved jeg fordi, at da jeg var barn, var jeg med til at slagte og plukke høns, og det kom altså så tæt på, at jeg ikke kunne spise kylling i temmelig lang tid efter.

På den anden side tror jeg på, at vi er bygget til at spise kød. Jeg tror på vi har brug for de ting som findes i kød og som altså ikke kan erstattes af andet, og det er grunden til at jeg ikke bliver vegetar. Til gengæld ser jeg fordelene i at skære ned på mængden af kød, og i stedet vælge noget andet at spise.

Jeg tror at mange har det ligesom jeg på den ene eller den anden måde, og det er selvfølgelig også derfor at der er begyndt at dukke en masse alternativer op til kød.

Den Grønne Slagter er netop kommet med en nyhed. Veggie Pålæg med Agurk & Dild. Denne nyhed er til dig der har lyst til andet end kød, om det er hver dag eller blot engang imellem. Pålægget er lavet på æggehvide og rapsolie udover agurk og dild, som denne variant er med.

Jeg er jo på farten engang imellem, og for ikke at glemme og spise har jeg haft denne med på madpakken, som et alternativ til hvad jeg ellers plejer at kunne finde på, og jeg må bare sige at det smager ganske godt! Både smagen og konsistensen minder meget om almindeligt kødpålæg, så det er altså ikke fordi man går glip af noget, hvis man skulle være bange for det!

Som lidt inspiration har jeg her opskriften på en lækker madpakke bestående af mine egne gulerods/spinatboller, og i dette tilfælde med Den Grønne Slagters Veggie Pålæg.

Til ca. 15-20 boller skal du bruge:

  • 50 gr. gær
  • 3 store gulerødder (skrællet og revet)
  • 200 gr. frosset spinat
  • 2 dl. kogende vand
  • 1 dl. græsk yoghurt
  • 2 spsk. olie
  • 3,5 dl. 5-kornsblanding
  • 4 dl. speltmel
  • 8 dl. hvedemel

Sådan gør du:

Hak spinaten fint og kom det i en skål. Hæld den kogende vand over og rør sammen til spinaten er tøet op. Rør yoghurten i og rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de revet gulerødder, olie, 5-kornsblanding og mel. Kom gerne melet i lidt af gangen. Rør sammen i 4-5 minutter, gerne i en røremaskine. Dejen skal være fugtig men ikke klistre for meget.

Sæt dejen til at hæve i en times tid indtil den når dobbeltstørrelse.

Form bollerne lidt løst med ske og læg dem på en bageplade. Lad dem efterhæve i en halv til en hel time og pensl dem æg. Strø eventuelt med lidt solsikkekerner på toppen.

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Skal bollerne være en del af madpakken, så smør dem med lidt mayo. Tag et par blade hjertesalat, top dem med veggie pålæg og et par skiver agurk og tomat.

Vupti, her har du en god og smagsfuld frokost. Den er go’! 😉

De bedste hilsner og velbekomme