De lækreste romkugler UDEN (raffineret) sukker og gluten!

dsc_1288

Romeo, vores dejlige søn, har som bekendt lige haft fødselsdag, og idag skulle han også fejres i børnehaven!

I vores børnehave, og som i så mange andre institutioner, er der sukkerfri politik og tilmed også 100% økologi. (Oh yes, selv håndsæben er øko! Jeg er vild med det!;)! Det kan derfor engang imellem være lidt svært for nogen, at finde ud af hvad man så skal lave og medbringe, når de små fødselsdagsbørn skal fejres. Det er i hvert fald min opfattelse, og jeg får også ofte henvendelser om ideer til sunde dessert, kager eller snacks.

Derfor skal i selvfølgelig have opskriften på disse virkelig gode romkugler/dadelkugler som er uden raffineret sukker og også glutenfri. De er utrolig nemme at lave, men de kræver lidt tid på køl, så det kan være en fordel at lave dem dagen før. Dog ikke et must!;) dsc_1233

Opskrift til ca. 25 romkugler:

  • 180 gr. medjol dadler
  • 4 bananer
  • 1 dl. glutenfri havregryn
  • 200 gr mandelmel
  • 1 dl. rå kakaopulver
  • 5 spsk. peanut butter
  • 1,5 spsk. romessens
  • 200 gr. Mørk chokolade (jeg har brugt 85%) til overtræk samt kokos til at pynte med

Blend alle ingredienserne sammen i ca. 4-5 minutter. Massen skal blive ensartet og rimelig fast i det. (den vil dog klæbe). Stil massen på køl i en times tid. Når den er kold er den nemmere at trille kugler af.

Smelt chokoladen over et vandbad og tril imens 25 rimelig store kugler. Rul dem i den smeltede chokolade og tilsidst i kokos. Stil på køl igen indtil de er kolde.

Hav én ting i mente.. De smager af flere!! 😉 Velbekomme♥

dsc_1241 dsc_1245 dsc_1257

Pssst.. de er ikke kun for børn! Godt det er fredag idag hva’! Så er der også styr på aftenhyggen;)

Rigtig god weekend! ♥

De allerbedste hilsner

underskrift

DanishEnglish