Når man ser sin frygt i øjnene!

hår fletningJeg havde nærmest en nærdødsoplevelse imorges! -Og det er selvfølgelig med overdrivelse, men alligevel!

Alt er som det plejer, vi spiser morgenmad, hygger og fjoller, får vasket hænder og så er den overstået. Jeg har netop sat Rosa-Lias hår op i en hestehale, og går så lige op efter noget ovenpå. Vi er begge to vilde med at det er blevet så langt, hun elsker at få ordnet hår og jeg elsker at ordne det på hende. Jeg er nede igen kort efter og der ser jeg så min datter stå med håret løst, et kæmpe smørret grin, en stort tot i den ene hånd OG en saks i den anden!

Nu forestiller du dig det følgende ske i slowmotion, for virkelig at mærke følelsen!

Mit hjerte springer et slag over, jeg stivner et kort sekund ved synet, imens jeg tager mig til munden, for at kvæle et mindre sammenbrud! Jeg galoperer over imod hende, som en okse der løber for dens liv, for at rede os begge to for den forudliggende enorme krise der er sekunder fra at ske. Og lige der, lige imens jeg tror det netop er for sent, opdager jeg, at saksen hun står med i hånden, er en børnesaks. Den er lavet af plastik hele vejen rundt, og den kan derfor ikke skærer håret over, når hun nu klipper den tot hun har udvalgt sig.

Ja, som det jo nok kan fornemmes, endte denne historie lykkeligt, selvom jeg et kort øjeblik troede at vi var noget nær verdens ende. Jeg gruer nu endnu mere for den dag, hvor hun måske har fået fat i en saks, der godt kan klippe andet end modellervoks i stykker. Det er sjovt som man griner højlydt af situationer, hvor andre børn netop har fået denne idé, og så hvor usandsynligt frygteligt det er, når det er ved at ske for én selv. Jeg håber inderligt at det var dét forsøg, og at det så ikke er sjovt mere! Kun tiden vil vise det…

God weekend og mange hilsner

4 kommentarer

 • Helle

  Da jeg var 4-5 år legede jeg frisør med en veninde på værelset. Vi satte hår på hinanden – og dukkerne – vaskede håret på dukkerne etc. Men ak pludselig kom vi i tanke om at man da også KLIPPER hår hos frisøren. Frem med saksen, dukkernes hår blev klippet – OG VORES.. ? Jeg havde dengang SÅ fine slangekrøller – efter den dag havde jeg en MEGET kort “frisure” og min mor var grædefærdig…..
  Behæver jeg skrive vi ikke måtte lege frisør efter det ?

  • adsembler

   det er mit værste mareridt!!!!!! Stakkels din mor;) hehe

  • Christina

   Min datter er 5 år .. Har brugt de år på bare at få den smule hår hun har nu .. ( ikke langt ) Hun har så lige valgt at klippe sit pandehår af … snøft … Så vi tager lige 5 år mere for at få det tilbage ???? Det var rigtigt fint gemt i en lille bøtte på værelset.

   • adsembler

    OHH NO Christina! Jeg tror jeg ville fælde en lille tåre hvis det var mig;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DanishEnglish