At rejse med små børn

leahvidt

‘Jeg skal rejse med små børn, hvad skal jeg vide, hvad skal jeg have med?’

Jeg både hører og ser denne sætning rigtig ofte, og når nu jeg har en masse erfaring med netop at rejse med små børn OG at vi samtidig går den store rejsetid i møde, så tænkte jeg at det kunne være oplagt, at fortælle lidt om, hvad jeg har gjort mig af erfaringer.

Om man flyver to eller elleve timer til sin destination, er egentlig lidt ligegyldigt i forhold til de ting der er smarte at medbringe til rejsen. Det er egentlig blot mængden af ting, som varierer.

Rejser man med blebørn, er bleer først og fremmest noget man IKKE må gå ned på. Det er ikke sjældent set, at maven driller på det absolut dårligste tidspunkt. Og på en flyver er et rigtig godt bud. Du tænker måske, joo men så kan man jo låne en ble af en anden, men nej det er overhovedet ingen garanti. Det har vi nemlig erfaret, og lad mig sige det pænt, det er temmelig stressende at sidde med et barn, der nu for fjerde gang skal have ny ble, og så opdage at man er løbet tør, for derefter at finde ud af, at der IKKE er andre blebørn med ombord.  Gør dig selv den tjeneste, at have EKSTRA bleer med. You never know!

Generelt set når man flyver med børn så er der også en liste, som mere eller mindre bare bør krydses af fra start til slut. Gør man det, er man i hvert fald godt rustet til flyveturen/køreturen, og det vil gøre rejsetiden meget hyggeligere!

Ekstra tøj -Hov der røg mælken lige ved siden af, ups sad bleen ikke ordentlig, eller røg madpakken bare udover det hele. Det sker derhjemme og alle mulige andre steder, så det sker også på flyet. Så hav altid ekstra tøj med.

Dyne, tæppe -Det bliver mange gange koldt i kabinen på flyet når man har fløjet lidt og der er ikke noget værre end at sidde og fryse. Ikke at ungerne kommer til at mærke noget til det, for så stikker man dem jo bare det tøj man selv har på, men det kan godt blive irriterende at sidde i f.eks. korte ærmer og gåsehud, også selvom man gør det fordi man har ofret sig;) I det hele taget er det også ganske smart, at have en dyne eller et tæppe med til at putte de små i. For forældre med små børn, er det altid nemmest (rarest) på en flyvetur med et sovende barn. Lad os nu være ærlige! -På den måde kan vi selv få lov at blunde lidt og tiden går dermed også stærkere. Så det er en god idé at have noget med, som børnene kan blive puttet godt med. Vores børn har altid en babydyne med, den fylder ikke for meget og den er super at lave en lille rede ud af!

Mad, snacks -Det kan være alt fra små frikadeller lige til at hapse, til smoothies, boller/sandwich, frugt/grønt, rosiner, kiks osv. Og jeg har rigeligt med. Det man ikke får spist på turen kan man nemlig bare spise på ferien. Så lidt af hvert så de kære små har noget forskelligt at vælge imellem og som er lidt spændende for dem.

Drikkelse –Om dit barn udelukkende får mælk eller er ældre og spiser selv, så er det en god idé at have drikkevarer med til barnet (bare det er under 100ml). Og det er vigtigt! Har du ‘mælkebaren’ monteret på kroppen, er dette punkt selvfølgelig ingen sag;) Du kan afhjælpe propper i ørene på de små, ved at lade dem drikke når man letter og under landing. En smoothie er også god, så længe det er noget, hvor de ofte synker.

Vådservietter/stofble -Begge dele er også altid fast i tasken hos mig. Stofbleen kan bruges til alt fra klud, til hagesmæk og sågar ble (-dette blev løsningen på tidligere nævnte episode af mangel på bleer). Og vådservietter er også et must. Der skal altid tørres et eller andet af!

Legetøj/underholdning -Kunsten er at finde noget der kan holde interessen så længe som muligt og samtidig fylder så lidt som muligt. Man ved jo bedst selv, hvad der interesserer ens barn, men farver og en lille malebog er blandt andet altid et hit hos os. Skal man langt, kan det også være en fordel at have noget nyt med som de først får ombord eller små overraskelser som de kan få henover turen.

Ekstra sutter -De bliver altid væk. Heldigvis findes der så mange fine suttesnore nu, så på den måde kan det være begrænset, hvor mange man kan nå at miste. Men hav nu alligevel lige en ekstra med. Tænk nu HVIS det skete. Det ville være øv!

På selve ferien:

Klapvogn -Afhænger selvfølgelig også af barnets størrelse, men er de stadig udstyret med små ben og sover de stadig lur, så er det simpelthen et must for både dem selv og os som forældre. Det er ikke hyggeligt for nogen med et træt og måske derfor trist barn, så har de brug for det, skal de selvfølgelig også have mulighed for at putte sig.

Klapvognstaske -Her kommer jeg lige med et lille tip. Vi har selv en klapvognstaske, men vælger man at tage en barnevogn med, så er jeg ikke sikker på at man overhovedet kan købe en som er stor nok. MEN, man kan leje en taske i lufthavnen. Det er yderst rimelige priser og de er kæmpe store! Du kan snildt have en ekstra pakke bleer med, ekstra tøj, legetøj, ja nærmest hele deres værelse. Så et par gange har vi lejet en i stedet for at bruge vores egen, som altså ikke har mange centimeter at give af i forhold til de tasker lufthavnen disker op med. -OBS. de skal bestilles inden!

Solcreme -Økomor eller ej, så er det vigtigt at smøre de små ind og beskytte dem mod solen, særligt hvis man skal være under en stærk sol. Ligesom at alt hvad vi spiser er økologisk, så er alt hvad vi smører på kroppen også økologisk. Så derfor har jeg altid noget med hjemmefra. Noget jeg igen kender og ved hvad indeholder!

Badevinger/ring/vest -Forestil dig lige du troede, at du bare kunne anskaffe dig dette når du kom frem, men måtte sande at det kunne du bare ikke! Jeg har det med hjemmefra, på den måde ved jeg, at jeg har noget i ordentligt kvalitet, at det er den rigtige størrelse og at det i det hele taget bare virker.

Badebleer -Dette glemmer man ofte, og det er virkelig ærgerligt hvis det sker. Husk badebleer, hvis den lille også skal have lov at bade:)

Snacks -Kiks, tørret frugt, figenstænger osv. Alt det som er så rart at kunne give dem, hvis sulten pludselig melder sig eller hvis man bare skal hygge lidt. Jeg har sågar ‘frys-selv is’ med hjemmefra. Det er nogle man kan købe i helsebiksen, som er lavet uden sukker eller andet tilsætning. Der er altid et lille køleskab med en lillebitte fryser. Specielt da Romeo var lille og jeg nærmest troede han ville dø, hvis han fik en af de farlige farvet is fra ismanden, var de rigtig gode. 😉

Cremer, salve, tandbørste -osv. Alt det du bruge i de daglige rutiner skal selvfølgelig også med.

 

Det her er hvad jeg tænker er de allervæsentligste ting til ferien forude. Det er ikke raketvidenskab at rejse med en lille, så der er heller ingen grund til at stresse over det! Men en huskeliste er altid rar at have, så det er netop hvad man kan bruge denne til:)

Hvis du skal rejse til det store udland eller blot rundt i det danske land her till sommer, så ønsker jeg dig en alletiders ferie. Nyd det og hinanden og skab minder for livet! At rejse er at leve:)

 

De allerbedste hilsner

underskrift

 

DanishEnglish