Opskrift: Klassisk Jordbærkage

DSC_9446Denne kage er ikke særlig sund, lad os bare blive enige om det, MEN den er god for noget! Den er nemlig god for sjælen og humøret og så smager den fantastisk!

Det var mit absolut første forsøg med en jordbærkage, hvilket egentlig er en lille smule underligt, da det jo bestemt er en sommerkage som man ikke kommer uden om. Men ikke desto mindre har jeg aldrig lavet en selv og derfor er det her heller ikke min egen opskrift. Jeg fandt opskriften hos Mad og Bolig, og det er den i også får her:)

 

Mørdej til jordbærkage:

• 100 g koldt smør
• 50 g flormelis
• 100-150 g hvedemel
• 1 lille æg
• 75 g mørk chokolade til pensling
Mazarinmasse til jordbærkage:

• 175 g marcipan
• 150 g sukker
• 100 g smør
• 2 æg
• 50 g hvedemel
Vaniljecreme til jordbærkage:

• 1 æg
• 15 g majsstivelse
• korn af ½ vaniljestang
• 2½ dl sødmælk
• 40 g rørsukker
• 2½ dl piskefløde

Til pynt:
• 500 g jordbær
• sigtet flormelis
• mynteblade
Sådan laver du jordbærkage:

1. Mørdej: Skar smør i tern, og smuldr dem med flormelis og mel. Saml dejen med sammenpisket
ag. Lad hvile på køl i 30 minutter.

2. Mazarinmasse: Bland marcipan og sukker. Rør smør i lidt ad gangen. Rør æggene i 1 ad gangen. Sigt melet i, og rør massen sammen.

3. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og udstik 6 cirkler, så de passer med formene. Læg dejen i smurte forme. Fordel mazarinmassen oven pa mordejen.

4. Bag tærterne i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Afkøl helt.

5. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl kagerne med chokoladen.

6. Vaniljecreme: Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og sukker, bring i kog, og kog i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået en fast konsistens, og afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i vaniljecremen.

7. Fordel vaniljecremen på kagerne, og top med halve bær. Pynt med flormelis og mynte.

DSC_9431 DSC_9443

DanishEnglish