Matcha Te på en kold dag! Men vidste du egentlig det??

img_3624Hold nu fest, det er da lige blevet vintervejr hva’… Pyhhh. Sne og slud kalder på noget lækkert varmt at drikke, helst foran pejsen med en bog i hånden. Med garanti, kan vi i hvert fald klare det første!Hos mig er det idag blevet til en kop varm Matche Te.

Matcha Te skal mange lige lære at drikke. Det smager specielt, men er man til det, vil de fleste elske det! Når jeg siger speciel smag, så har jeg faktisk ledt lidt efter det rigtige at sammenligne med, for jeg vidste jeg kendte til smagen på en måde, uden det overhovedet kan sammenlignes. Hmm, inden der her kommer til at lyde for indviklet, vil jeg meget forsigtigt røbe, hvad det er smagen mindede mig lidt om. Lov mig at det ikke skræmmer jer væk! -For matcha te ER lækkert! Ja det jeg fandt ud af jeg ledte efter var laks! Matcha te har altså på en eller anden måde lidt en smag af laks, hvis man sådan virkelig tænker over det! AIIIIGHH jeg håber ikke jeg skræmmer nogen væk ved at sige det, men jeg tænker der er andre end mig der står med denne lille gåde, så derfor vil jeg altså være venlig lige at komme med svaret! MEN, det skal prøves og jeg er sikker på de fleste tænker at den smager af en kop mere!

I hvert fald er det en god idé fordi matcha kan lidt mere end andet te kan! Her kommer lidt nyttig viden, som måske vil gøre at du alligevel tør smage (det var det med laksen)!

Matcha er for det første anderledes fordi det er knust te i stedet for en typisk kop te som er lavet på blade der trækker i vand. Matcha te er stadig en grøn te og det er man ikke i tvivl om, når man ser på dens farve.

Det som er specielt ved matcha teen er , at den har et stort indhold af antioxidanter. Det er altså det vi også finder i blandt andet grøntsager. Derudover er teen også rig på A- og C vitamin, jern samt calcium, og alle disse ting bidrager til at opretholde kroppens forsvarssystem.matcha

Matcha Te eller Latte er blevet en trend og derfor kan man også finde den på menukortet flere og flere steder. En af mine favoritter er matcha latten på mandelmælk fra 42 Raw.

Når jeg laver den hjemme kan jeg både lave den på mandelmælk og vand. Men den kan godt blive lidt kedelig, hvis det kun er vand. Så derfor har jeg idag lavet en “flødeskum” ud af kokosmælk. Kokosmælken har jeg haft på køl og så har jeg taget det øverst lag fra som er fast og tykt. Det har jeg pisket sammen med lidt agavesirup for at søde det lidt ekstra. Konsistensen bliver ikke ligeså tung som almindelig flødeskum men det fungere på samme måde.

Hvis du vil forsøge dig, så kan man blandt andet købe matchapulver i Matas og diverse helseshops. Give it a try! 😉

img_3587img_3589img_3591

Det var lige alt fra nu:) Jeg håber i kan holde varmen…. Tutteluuu:)

DanishEnglish