DIY: Sådan laver du din egen snekugle

dsc_7653dsc_7664Inden ret længe er julen over os, så derfor er jeg stille og roligt gået igang med juleforberedelser og julesager. Jeg har været i Panduro Hobby og finde en masse fine ting, som man kan lave de fineste juleting ud af, specielt de julesager som kommer til at foregå i køkkenet, glæder jeg mig rigtig meget til.

Men den første ting jeg vil vise i år er, måske “The no. 1 hit” for børnene. Nemlig klassikeren Snekuglen. Den er meget nemmere at lave end man skulle tro, og den kan også laves på budget, for det er ikke mange remedier man har brug for. Man kan selvfølgelig dekorere den med lige hvad man vil, hvis man har nogle fine små figurer eller andet i gemmerne. Man kan også lave indholdet selv, som vi har gjort med denne. Romeo og jeg lavede nemlig en snemand ud af fimoler og til at holde ham med selskab, brugte vi bare et lille snebeklædt juletræ, som jeg fandt i Søstrene Grene.

dsc_7611 For at lave en snekugle skal du bruge:

  • et glas, gerne et gammelt syltetøjsglas eller andet
  • vand
  • glycerin
  • glitter
  • vandafvisende lim
  • evt. fimoler, hvis du selv vil give dig i kast med pynten/indholdet

 

dsc_7616 Fimoler er let at arbejde med og Panduro Hobby forhandler alverdens slags farver. Det skal i ovnen for at hærde, og beskrivelsen for alt dette står på pakken.

dsc_7622 Når indholdet til snekuglen er klar, kan du gå igang med at lave selve snekuglen. Det er vigtigt at man bruger vandafvisende lim, for at det ikke opløses. Der kan være en tørretid på limen som man skal være opmærksom på. Den lim jeg har brugt her, skal tørre i 24 timer, så det er vigtigt lige at kigge efter inden man går igang. dsc_7624 dsc_7630 dsc_7634  Når indholdet er limet fast og har tørret i den anviste tid, så er det tid til at lave snekuglen færdig. Fyld først glasset næsten helt op med vand. Til den størrelse glas jeg har brugt her, skal der ca. 1 spsk. glycerin til. Glycerinen gør at glitteret ikke faldet til bunds med det samme, men derimod svæver rundt i glasset inden det lander. Rør vandet og glycerinen forsigtig sammen med en ske.dsc_7641

Så mangler vi kun glitteret. Hæld lidt i af gangen til du synes du har den rette mængde. For at blande glitteret rundt, skruer du låget ordentligt på, og ryster. Hvis der mangler lidt “sne”, så kan man altid tilføre lidt ekstra.

Jeg tror ikke det er den sidste snekugle vi har lavet i år. Ungerne synes det er helt vildt skægt at ryste den og se på at sneen daler. Det er virkelig et julehit for børn som jeg varmt kan anbefale. 🙂

Tænk engang om under to uger er vi i december:)

 

DanishEnglish