Opskrift på verdens bedste Kylling i karry

dsc_6402

Jeg bliver ofte spurgt, hvad jeg serverer af mad, specielt for de to små. Vi spiser altid økologisk og sundt med masser af grønt, men jeg kender godt det med, at mangle lidt inspiration i hverdagen, når det gælder madlavningen. Så her er en af vores absolut favorit retter, når det gælder aftensmad.

Det er en Kylling i Karry som vi alle fire er vilde med. Den er nem at få sneget en masse grøntsager med i og den smager bare helt vildt godt!

Det skal du brug:

  • 1 hel kogt kylling
  • 1/4 blomkål
  • 4-5 gulerødder
  • 2 løg
  • 2 æbler
  • Karry
  • 1/4 liter fløde
  • Ca. halv liter væde af det som kyllingen har kogt i
  • 1 kylling boullion

 dsc_6353

Start med at pil kyllingen efter den er kogt. Svits løgene i en smule olie og i 2 spsk Karry samt boullionterningen og rør så lidt rundt. (Hvis du bruger stærk karry, som kom lidt i ad gangen og smag til efterhånden). Når Karryen er blandet godt med løgne tilsætter du gulerødder og blomkål som er skåret ud i mundrette størrelser. Rør det hele sammen.dsc_6356dsc_6367 dsc_6372

Tilsæt vædden fra kyllingen og fløden og rør rundt igen. Lad det simre i 15-20 minutters tid. dsc_6379

Tilsæt herefter kylling og tilsidst æblerne som er skrællet og ligeledes skåret i småt. Lad det koge sammen i ca.5 minutter. dsc_6387dsc_6396

Velbekomme og god appetit. 🙂

8 kommentarer

  • Ann

    Mums, den er straks printet ud og lagt på næste uges madplan 🙂

    • leahvidt

      Det lyder som en rigtig god ide;) Og lad mig endelig vide hvordan det smager:)

  • Ulla

    Ser vild lækker ud. Jeg vil nok vælge og bruge en knap så fed fløde. Hvad serverer du til??

    • leahvidt

      Jeg serverer sorte ris:) De er SÅ gode!

  • Sofie

    Hej Lea

    Måske et dumt spørgsmål, men skal man koge kyllingen på en speciel måde? Altså skal vandet krydres eller noget? Og kunne man bruge kyllingefileter i stedet for? 🙂

    Det ser simpelthen så lækkert ud og med masser af grønsager. Tippet med de sorte ris er også noteret. 🙂

    • leahvidt

      Hej sofie, Jeg koger blot kyllingen med lidt salt i en times tid til halvanden (kommer lidt an på størrelsen) og så bliver den jo krydret når den kommer i karrysaucen. Mht. kyllingefilet, har jeg aldrig forsøgt mig sådan. Men det burde du sagtens kunne. 🙂

    • Lea Hvidt (author)

      Nej det er jeg ikke helt sikker på. Men jeg ved at du kan købe en masse forskellige økologiske i de fleste supermarkeder. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DanishEnglish