Opskrift på svampet gluten og sukkerfri banankage

dsc_6740Jeg har fået mange forespørgsler på banankagen som jeg lavede til Rosa-Lia på hendes fødselsdag. Den er glutenfri og sukkerfri og samtidig helt vildt god og svampet. Så den er altså meget børnevenlig men voksne vil elske den mindst ligeså højt;)

Jeg blev inspireret til opskriften på nettet, men jeg kan simpelthen ikke finde stedet mere.Men i skal da alligevel ikke snydes, så her kommer den.

Til en kage til ca. 6 personer skal du bruge:

  • 3 bananer
  • 1 æg
  • 2 æggehvider
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. mandelmel
  • 4 medjol dadler
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver

Pynt med mørk chokolade, bananskiver og/eller bær

Sådan gør du:

Forvarm ovnen på 180 grader (varmluft)

Mos bananerne og hak dadlerne i små stykker. Bland dem sammen og tilsæt herefter de resterende ingredienser. Rør det hele sammen (gerne i en røremaskine). Smør en bageform og hæld dejen i. Bag ca.20-30 min. Hvis du kommer en tandstik i midten af kagen og der ikke hænger noget fast, så er den færdig.

Pynt kagen med smeltet chokolade og top evt. med bananstykker eller friske bær.dsc_6741

Og så er der kun tilbage at sige god weekend herfra:)