Jeg har fået mange forespørgsler på banankagen som jeg lavede til Rosa-Lia på hendes fødselsdag. Den er glutenfri og sukkerfri og samtidig helt vildt god og svampet. Så den er altså meget børnevenlig men voksne vil elske den mindst ligeså højt;)
Jeg blev inspireret til opskriften på nettet, men jeg kan simpelthen ikke finde stedet mere.Men i skal da alligevel ikke snydes, så her kommer den.
Til en kage til ca. 6 personer skal du bruge:
- 3 bananer
- 1 æg
- 2 æggehvider
- 1 dl. havregryn
- 1 dl. mandelmel
- 4 medjol dadler
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
Pynt med mørk chokolade, bananskiver og/eller bær
Sådan gør du:
Forvarm ovnen på 180 grader (varmluft)
Mos bananerne og hak dadlerne i små stykker. Bland dem sammen og tilsæt herefter de resterende ingredienser. Rør det hele sammen (gerne i en røremaskine). Smør en bageform og hæld dejen i. Bag ca.20-30 min. Hvis du kommer en tandstik i midten af kagen og der ikke hænger noget fast, så er den færdig.
Pynt kagen med smeltet chokolade og top evt. med bananstykker eller friske bær.
Og så er der kun tilbage at sige god weekend herfra:)