Nogle gange må man sætte tingene i perspektiv…

img_0582Jeg har i disse dage delt lidt på Instagram om, at min datter er ved at starte i vuggestue. Vi har en meget stille og rolig og, temmelig meget efter bogen, indkørring, så der er ikke så meget pjat med det. Idag var så første gang at jeg skulle gå fra hende og jeg var i alt væk en time og 10 minutter. Jeg kørte 2 minutter væk til den nærmeste cafe for at købe mig en chailatte To-go. For derefter at køre tilbage til vuggestuen og holde ude foran, og vente på at klokken skulle blive PRÆCIS 11, så jeg kunne gå ind igen og kramme min lille datter.

Imens jeg sidder der i bilen og venter på at tiden skal gå, sidder jeg jo og bekymrer mig om, om hun nu vil græde når jeg ikke er der, om hun kigger på nogen, men de ikke kigger tilbage på hende, om hun skal slå sig, eller om hun laver noget i bleen og pædagogerne ikke skulle opdage det med det samme. Det er frygtligt at sidde med alle de tanker og tiden går ufatteligt langsomt.

Det som bare er lidt forkert, hvis man kan sige det, er at i samme moment, men et helt andet sted, sidder en mor, ligesom jeg, og bekymrer sig om hendes lille bitte barn. Som ligger nøgen i noget vi i Danmark ikke engang ville kalde en seng. Små bitte børn dør, fordi der hvor de er født, er der simpelthen ikke resourcer til at gøre dem raske, eller rede deres liv, hvis hjertet har brug for hjælp til at slå. Små bitte børn, som hvis de var født her i Danmark, i mange tilfælde ville have overlevet en svær start på livet! PYHHH! Jeg er selvfølgelig stadig berettiget mine bekymringer og følelser overfor mit barn, selvom et andet barn i en anden verden, har det sværere eller hårdere end mit, men jeg synes det er vigtigt at gøre opmærksom på.

Mascha Vang er lige nu i Afrika, for at gøre en forskel og gøre os uvidende opmærksom på dette forfærdelige problem. Hun skriver idag på sin blog om hendes oplevelser og deler billeder som hun ser med hendes egne øjne. Det er stærk læsning og grimme billeder men de er virkelige og det er værd at bruge et minut på. Du kan jo tage et kig for dig selv: http://maschavang.dk/2016/10/27792/

Det jeg i bund og grund ville med dette indlæg var at støtte op om Mascha og Unicef’s indsamling som går til dette formål. Du kan støtte med 25kr ved at sms’e MA til 1900. Det handler om at rede liv!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Billedet er lånt fra Machas blog.

(Billedet af mig, er fra tidligere idag, hvor jeg sad og ventede på at se min datter igen)

 

 

DanishEnglish