Opskriften på min fødselsdagskage

dsc_6490 

 

Det skal du bruge til kagebundene:

 • 3.5 dl rørsukker
 • 2.5 dl. hvedemel
 • 1 dl. bagemel (hvedemel med 10% protein i)
 • 2.5 dl usødet kakaopulver
 • 1.5 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 1/2 tsk salt
 • 2.5 dl usaltet smør (blødt)
 • 4 store æg
 • 2.5 dl græsk yoghurt
 • 2 tsk vaniljeekstrakt

Det skal du bruge til hindbærcremen:

 • 5 dl frosne hindbær (optøet)
 • 6 æggehvider
 • 4.5 dl. rørsukker
 • 4 dl. usaltet smør (blødt)

 

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 165 grader. Smør 6 stk. kagepander med olie eller smør.

Kom sukker, mel, kakao, bagepulver, natron og salt i en stor skål og pisk godt sammen. Skær smørret i små stykker og bland det med melblandingen og pisk igen til det har en ensartet masse. Kom så æggene i, et ad gangen. Husk at skrab kanterne med et spatel for at få blandet hele dejen godt sammen. Når alle æggene er mixet godt sammen med resten af dejen, tilføjer du yoghurt samt vaniljeekstrakt. Pisk igen til alle ingredienserne er blandet sammen og til du har en ensartet masse.

Kom så dejen i de 6 smurte kagepander og bag i ca. 15 minutter. Hold øje med dem, hvis du stikker en tandstik i midten af kagen, og der ikke er noget på når du trækker den ud, så er kagen bagt færdig.  dsc_6484

Sådan laver du hindbærcremen:

Blend de optøet hindbær i en blender og si dem derefter igennem en fin si, så alle kernerne bliver sorteret fra. Hæld så pureen i en gryde og lad det koge sammen ved svag varme indtil den får en tyk konsistens. Der vil ca. være en halv dl. pure tilbage. Når det har kogt færdigt, sættes den til side for at afkøle helt.

Kom æggehvider og sukker i en skål som sættes i et vandbad. Pisk så sukkermassen sammen over varmen til den får en helt hvid og blank konsistens. Tag så sukkermassen af varmen og pisk sammen til konsistensen bliver stiv. Lad den afkøle indtil skålen ikke længere er varm og tilsæt herefter smørret lidt efter lidt, imens der piskes igen. Tilsæt tilsidst hindbærpureen og pisk indtil en ensartet masse. Hvis cremen er lidt for blød/flydende, så læg den på køl indtil den er blevet mere fast.

Så er der kun tilbage at samle kagen. Du starter med en kagebund og fylder creme ovenpå. Dette fortsætter du med lag efter lag indtil alle 6 kagebunde er brugt. Smør tilsidst hele kagen ind i hindbærcremen og pynt med bær på toppen. Stil på køl, og lad den sætte sig lidt. Gerne i et par timer.

Og så er der kun at sige.. VELBEKOMME:)

dsc_6498

 

10 kommentarer

 • Cecilie

  Hej Lea 🙂 ved Du hvor personer der ca er til?

 • Bolette Wells

  Hej Lea, super flot og lækker kage 🙂
  Jeg synes selv når jeg laver sådan en kage, ER at når jeg smører cremen rundt i kanten, så smuldre kagen ALTID for mig:-( så mit spørgsmål er :
  Hvordan gør du uden at den smuldre/falder af kanterne?

  Mvh Bolette Wells

  • leahvidt

   Hej Bolette, Måske du ikke kommer nok creme på? :-/ du skal jo passe på du ikke røre selve kagen.. Ellers er mit eneste tip at man skal være forsigtig… Jeg har ikke rigtig prøvet at den smuldre… hmm

 • Natascha

  Hej Lea.
  Hvor har du købt dine kagepander henne ?

  Hilsen
  Natascha

  • leahvidt

   de er fra panduro hobby:)

 • louise

  Hej Lea.
  kan denne kage laves dagen før og så stå i køleskabet natten over ? eller skal den laves lige inden servering?

  • leahvidt

   Jeg lavede den på dagen. om formiddagen, hvor den blev serveret om aftenen. Så den stod i køleskab hele dagen og det var fint:)

 • Pingback: Kager OG lækker konkurrence! - Lea Hvidt

 • Christina

  Skal snøret smeltes eller bare have stuetemperatur?

  • Lea Hvidt (author)

   det skal bare være blødt og have stuetemperatur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DanishEnglish