Jeg eeelsker den her gammeldags æblekage, og alle jeg har serveret den for siger det samme, så den er helt klart et forsøg værd!
Til 4 personer skal du bruge:
Æblemos:
- 4-5 æbler
- 1 vaniljestang
- 1/2 dl. vand
- ca. 50 gram sukker
Æblekage rasp:
- 80 gr. smør
- 85 gr. sukker
- 150 gr. rasp
- et par håndfulde makroner
- ca. 1/4 l. fløde pisket til flødeskum
Skræl først æblerne og skær dem i stykker, tilsæt vandet og kog dem sammen med vaniljestangen i ca.10 minutter eller indtil æblerne er bløde. Mos så æblerne med en gaffel og tilsæt sukker. Tilsæt kun lidt af gangen og smag til undervejs.
Kom lidt af æblemosen op i en skål eller 4 stk. glas til det dækker hele bunden. Der skal være nok til to lag.
Så skal æblekageraspen laves. Bland sukker og rasp sammen i en skål og smelt så smørret. Når det er smeltet hælder du raspen over og røre forsigtigt rundt. Rør hele tiden, da raspen ikke må brænde på.
Når raspen har fået en gylden farve, er den færdig.
Kom med det samme et lag rasp oven på æblemosen. Knus et par makroner i hånden så de også dækker med et lag. Gør det samme en gang til, så du altså fylder endnu et lag æblemos, efterfulgt af rasp og tilsidst makroner.
Pisk flødeskum op læg så et låg af dette. Gammeldags æblekage er nu klar til servering. Velbekomme og pas på du ikke bliver afhængig 😉