Gammeldags æblekage, -min FAVORIT!

IMG_8130Jeg eeelsker den her gammeldags æblekage, og alle jeg har serveret den for siger det samme, så den er helt klart et forsøg værd!

Til 4 personer skal du bruge:

Æblemos:

  • 4-5 æbler
  • 1 vaniljestang
  • 1/2 dl. vand
  • ca. 50 gram sukker

Æblekage rasp:

  • 80 gr. smør
  • 85 gr. sukker
  • 150 gr. rasp

 

  • et par håndfulde makroner
  • ca. 1/4 l. fløde pisket til flødeskum

 

IMG_8111Skræl først æblerne og skær dem i stykker, tilsæt vandet og kog dem sammen med vaniljestangen i ca.10 minutter eller indtil æblerne er bløde. Mos så æblerne med en gaffel og tilsæt sukker. Tilsæt kun lidt af gangen og smag til undervejs.IMG_8113IMG_8119 Kom lidt af æblemosen op i en skål eller 4 stk. glas til det dækker hele bunden. Der skal være nok til to lag.

IMG_8116 IMG_8117   Så skal æblekageraspen laves. Bland sukker og rasp sammen i en skål og smelt så smørret. Når det er smeltet hælder du raspen over og røre forsigtigt rundt. Rør hele tiden, da raspen ikke må brænde på.IMG_8120Når raspen har fået en gylden farve, er den færdig.

IMG_8124Kom med det samme et lag rasp oven på æblemosen. Knus et par makroner i hånden så de også dækker med et lag. Gør det samme en gang til, så du altså fylder endnu et lag æblemos, efterfulgt af rasp og tilsidst makroner. IMG_8134Pisk flødeskum op læg så et låg af dette. Gammeldags æblekage er nu klar til servering. Velbekomme og pas på du ikke bliver afhængig 😉

DanishEnglish