Sommerflødeboller med jordbær

IMG_6075Jeg lavede disse virkelig lækre jordbærflødeboller i weekenden. Jeg har aldrig før prøvet at lave dem med jordbær i og faktisk heller ikke smagt dem. Men jeg har set dem nogle gange og syntes det så SÅ lækkert ud. Så jeg måtte forsøge det og det er en vinder. Så derfor må jeg naturligvis dele opskriften med jer:) Den kommer her:

Jeg lavede marcipanbunde, for det er bare min favorit. Faktisk er det for mig altafgørende, hvis ikke det er marcipanbund, så kan det altså være ligemeget;)

IMG_6051Det kan gøres MEGET enkelt. Alt du skal bruge er marcipan og lidt flormelis. Rul marcipanen ud til ca. 0,5 cm tykkelse. Tryk runde bunde ud ved hjælp af en cookie cutter eller noget andet rundt du har. Jeg har brugt et låg fra fra et glas frugtmos. Det havde lige den størrelse jeg ønskede til mine flødeboller.

IMG_6052IMG_6053 Bag marcipanbundene i ovnen i ca. 5-7 minutter ved 180 grader. Lad dem køle helt af.

 

Så skal skummen laves.  Her skal du bruge:

  • 75 gr. vand
  • 250 gr. sukker
  • 100 gr. glukosesirup
  • 140 gr. pasteuriseret æggehvider
  • 15 gr. sukker

Pisk æggehvider og 15 gr. sukker sammen i en skål til den bliver hvid og luftig. sæt så til side.

Vand, sukker og glukosesirup bringes langsomt i kog i en gryde. Sukkermassen skal ramme en temperatur på præcis 117 grader. Dette er meget vigtigt, da sukkermassen ikke må brænde på.

Nu hældes den varme sukkermasse i en tynd stråle ned i de piskede æggehvider imens du pisker igen på høj hastighed. Pisk nu sammen i ca. 5 minutter indtil massen bliver stiv og skinnende hvid, skummet skal blive hængende og ikke dryppe. Kom skummet i en sprøjtepose.

IMG_6056 Nu er det tid til at lave flødebollerne. Skær toppen af jordbærrene og lad dem tørre helt af på et stykke køkkenrulle. Placer dem på de afkølede marcipanbunde. Et jordbær i midten af hver bund. Sprøjt forsigtigt skummet rundt om jordbærrene til hele bærret er dækket.

IMG_6058 IMG_6057

Nu skal flødebollerne stå ude i stuetemperatur et par timer for at danne sig en hinde. Dette gør at de ikke falder sammen når manovertrækker dem med chokolade.

IMG_6060

Smelt chokoladen over et vandbad. Jeg har brugt 70% mørk chokolade til mine flødeboller. Placer flødebollerne på en rist og hæld så forsigtigt chokoladen over. Lad dem køle helt af, gerne i køleskab, indtil chokoladen er helt størknet. IMG_6062FullSizeRender

Så er det altså flødebolletid! Rigtig god appetit og sommer herfra:)