Opskrift på bondebrød til de mindste

FullSizeRender

Økologisk bondebrød uden tilsætning til de små!♥

Rosa-Lia er startet på, at få små brødhapser af bondebrød, så nu ved jeg at babytiden for alvor render ud. Jeg siger det ofte og nu gør jeg det igen.. Det går så STÆRKT, med de små mennesker, at det næsten er svært at følge med. Hun bliver 8 måneder lige om lidt og jeg kan faktisk ikke rigtig forstå, hvor tiden er blevet af. Jeg føler virkelig, at det er meget kort tid siden at jeg fik hende i armene for første gang, og nu skal jeg snart til at tænke på første fødselsdag. PYHHH!

Nå men med tiden kommer der jo også forskellige stadier, og nu er vi altså nået til det stadie, hvor mere fast føde skal indtages.

Som bekendt spiser vi kun økologisk herhjemme, og der er efterhånden ligeså stort udvalg af økovarer som ikke økologisk. Men bondebrød, det har jeg ikke kunne finde økologisk nogle steder.

Så derfor har jeg her en opskrift til jer, som går rundt og leder ligesom jeg.

Til to brød skal du bruge:

  • 25 gr. gær
  • 5 dl. mælk
  • 2 spsk. kokosolie
  • 5 dl rugmel og ca. 5 dl hvedemel

Lun først mælken og rør dernæst gæren ud heri. Tilsæt så kokosolie og rugmel. Rør godt sammen og tilsæt dernæst hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal være smidig men ikke for klistret.

Lad den hæve tildækket med et fugtigt klæde over i ca. 1 time.

Form dejen til to brød og læg dem så på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 45 min.

Bag brødene i ca. 25-30 min på nederste rille ved 200 grader.

 

Velbekomme:)