Opskrift: Kokosis uden fis og ballade

IMG_5315

Det er jo nærmest sommer. Det føles i hvert fald sådan med dette vejr:) Vi skal huske at nyde det så længe det varer, for det danske vejr kan som bekendt hurtigt tage en anden drejning.

Derfor har jeg lavet nogle lækre kokosis som ikke indeholder sukker. Opskriften er super simpel, men husk at sætte tid af til de kan fryse. Så lav dem helst en dag i forvejen.

IMG_5252
Til 4 ispinde skal du bruge:

1 dåse kokosmælk

1 tsk vaniljepulver

1-2 spsk agavesirup

1/2 moden banan

2 spsk kokosmel (groft)IMG_5254IMG_5256 Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør eller pisk med en håndpisker til du får en ensartet masse.

IMG_5257 IMG_5259 Kom massen i nogle isforme. Dem jeg har brugt her er fra Panduro Hobby. Som det ses har jeg lavet to med ren kokos og to med hindbær. Lad dem nu gennemfryse, helst natten over.

IMG_5291 Hvis du vil pynte dine ispinde kan du overtrække dem med mørk chokolade. Jeg har brugt 70% chokolade, frysetørret hindbær og groft kokosmel til pynt.IMG_5294 Smelt chokoladen over et vandbad. Tag isene ud af fryseren når chokoladen er smeltet og klar til brug. Det er en god ide at lægge isene på bagepapir, på den måde hænger de ikke fast når du overtrækker dem med chokolade.

IMG_5306 Drys dit pynt over isen med det samme inden chokoladen størkner.

IMG_5317Kom dem gerne lige tilbage i fryseren 1 times tid efter de er blevet pyntet. Og så er det ellers bare at gå i krig. Velbekomme og glædelig sommer;)

DanishEnglish