Picnic og hvad der tilhører!

I weekenden var jeg på hyggelig familieudflugt som blandt andet indeholdte stor og lækker picnic. Vi er jo lige midt i picnic sæsonen, hvis man kan kalde det det, og når det er godt vejr er det så hyggeligt at nyde et måltid i det fri med dem man holder af.

Noget mad egner sig dog bedre til picnic end andet, det skal helst være nemt at gå til men samtidig og selvfølgeligt også være lækkert, ellers er der ikke noget ved det!;)

picnic2

Jeg har nogle forskellige ideer her til nogle lækre indslag på den rødternet dug. Til denne familiepicnic stod jeg for de søde sager og jeg lavede fire forskellige slags ting så der var lidt at vælge imellem.

IMG_0120

 

Jeg lavede frugtstænger med blandet frugt, det er altid et hit for både børn og voksne, det er super nemt at lave og have med på tur og så smager det jo altid friskt og skønt:)IMG_0116

 

Dadelkugler uden sukker, men udelukkende lavet på rå kakaopulver, kokosolie, dadler og lidt kokos, er et rigtig godt alternativ til slik og kager, specielt for de mindste. Det tager 5 min at lave, smager rigtig rigtig godt og så går det ind under kategorien sundt slik! Perfekt at have med til familie picnic.IMG_0113

 

Så er der de tidligere omtalte BEDSTE cookies i verden. De var selvfølgelig også en del af mit medbragte. Opskriften kommer i min bog, som udkommer efter sommeren, så til de interesserede, i må væbne jer lidt med tålmodighed, men jeg lover at de er det værd!IMG_0112

 

Tilsidst havde jeg lavet nogle skønne skønne æble cupcakes, de er faktisk også ret nemme at lave og det bedste af det hele, de er IKKE tørre, som så mange muffins/cupcakes hurtig kan blive. Grunden til jeg valgte at lave cupcakes til at tage med er igen fordi de er super nemme at have med at gøre. Det kræver ingen kniv, gaffel eller tallerken at spise, det er bare at gå i krig når man har fået fingrene i dem. IMG_0114

Opskrift på 12 Æble Cupcakes:

Du skal bruge:

 • 2 æg
 • 150 gr. rørsukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 75 gr.  smør
 • 3/4 dl. mælk
 • 250 gr. hvedemel
 • 1 1/2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk kardemomme

Æblefyldet:

 • 5 æbler
 • 50 gr. smør
 • 3 spsk. sukker
 • 3 tsk. kanel

 

Tænd ovnen på 175 grader. Skræl æblerne, tag kernerne ud og skær æblerne i små stykker. Steg dem i smør, sukker og kanel på panden indtil de får en lys gylden farve. Lad dem køle af.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en ensartet hvid masse. Smelt smørret, tilsæt bagefter mælken og bland det så sammen med æggemassen. Rør hvedemel, bagepulver, salt og kardemomme sammen og vend det forsigtigt i æggemassen. Kom skiftevis lag af din dej og de stegte æbler i en muffinform. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Værsgo’ at server og god appettit!:)

 

DanishEnglish