Hvad er det der er specielt ved den 25. marts?

I morgen er det international vaffeldag og selvom mange måske ikke ved det, så er det noget som bliver fejret rundt omkring i hele Europa.

Den 25. marts markerer man hvert år afslutningen på vinteren og begyndelsen på foråret ved at hylde vaflen. En meget kort historietime om vaflen bevidner om at: Vaflernes historie rækker tilbage til middelalderen, hvor vafler blev stegt i specielle firkantede plader med mønstre over åben ild. I takt med at der kom jernovne i køkkenerne, blev der udviklet andre former for vaffeljern, og i slutningen af 1800-tallet fik vi det runde vaffeljern med hjerteform, som vi kender det i dag.

De fleste spiser vaflerne i forbindelse med dessert eller som en sød snack, men vafler kan rent faktisk laves på rigtig mange måder, så de kan nydes til alle måltider.

 

Min favorit er nu de søde vafler, som man blandt andet kan spise med is, frugtkompot eller friske bær til. Eller også klassikeren med syltetøj og sukker. 🙂 Jeg har lavet de bedste vafler idag med opskrift til jer nedenfor, for man skal da ikke gå glip af denne herlige dag. vel?:)

DSC_2762

 

Opskrift på lækre søde og syndige vafler til ca. 4 pers:

Det skal du bruge:

  • 250 gr. hvedemel
  • 2 store æg
  • 5 dl. kærnemælk
  • 1 tsk. natron
  • 125 gr. smeltet smør
  • 2 spsk. Sukker
  • Kornene fra en vaniljestang
  • 1 knivspids salt

DSC_2723

Bland mel, natron, sukker og salt sammen. Tilsæt de to æg, vaniljekornene og kærnemælk. Rør godt sammen og tilsæt til sidst det smeltede smør.

Steg i et forvarmet vaffeljern og læg derefter på en rist for at vaflerne forbliver sprøde.

DSC_2738

Hvis man ikke har kærnemælk kan man godt bruge almindelig mælk, men jeg anbefaler kærnemælk da smagen bare bliver bedre med kærnemælk og vaflerne samtidig bliver mere sprøde.

Velbekomme og God vaffeldag:)