Sund påskeslik uden sukker: kaninprutter og kaninhaler

 

DSC_2682

Disse kaninprutter og kaninhaler er et hit for både store og små. Sundt slik, som er nemt at lave og der skal kun bruges få ingredienser. Sæt igang! – og så lige op til weekenden igen. Wuhuu! 

 

DSC_2648

For at lave grundopskriften, som begge slags er lavet udfra, skal du blot bruge dadler (bløde og friske), kokosolie samt rå kakaopulver. Til kaninhalerne har jeg også brugt kokos.

 

DSC_2651

Til en opskrift på ca. 40 store dadelkugler skal du bruge 10-12 stk dadler, 1,5 spsk. kokosolie og 2 spsk. rå kakaopulver. Bland alle ingredinserne sammen i en skål.

 

DSC_2657Ælt massen sammen med hænderne til den får en ensartet masse. Den skal være fugtig og klistret, men stadig kunne samles.

DSC_2663 Del portionen i to dele. Den ene del former du til små kugler, den anden til lidt større kugler, ca. dobbelt størrelse.

DSC_2666

Rul de små kugler i rå kakopulver, så alle er dækket helt.

DSC_2667

Rul de store kugler i kokos, så alle også er dækket her. Nu er de egentlig færdige, men hvis man vil gøre lidt ud af serveringen, så følg med lidt endnu. Stil på køl før servering. Kan både komme i køleskab og fryser. Hvis man kommer dem i fryser skal de blot tages ud 4-5 minutter før servering. Velbekomme:)

Jeg vil bruge disse dadelkugler til en lille påskemiddag vi skal holde. Jeg elsker at give min gæster en lille favor med på vejen, og jeg synes, at disse er perfekte til netop det. Jeg har sørget for gratis prints som du kan bruge og det er smaddernemt at lave.DSC_2669

 

Du skal bruge mine prints, som du kan downloade og finde Her (kaninhaler) og Her (kaninprutter). En hæftemaskine og nogle cellofanposer. De kan blandt andet fås hos Søstrene Grene og Panduro Hobby.

DSC_2676

Print og klip mærkatet ud. Fold det på midten. Hæft fast på cellonfanposen med en clips i hvert hjørne. Og så er de faktisk klar. Husk at kom de rigtige kugler ned i de rigtige poser:) God Påske:)

 

 

 

DanishEnglish