5 sjove lege til Påsken

Jeg har fundet 5 lege frem som er fantastiske at tage fat på til påskefrokosten eller bare til lidt ekstra sjov for børnene i påskeferien. Der er både udendørs og indendørs leg og jeg har sørget for prints til de forskellige ting som du frit kan printe og bruge. Du finder dem under hver leg!

God fornøjelse og rigtig god påske:) 

 

1. Jagten på Det Store Påskeæg

Denne leg er designet ligesom en alm. skattejagt. For at finde skatten, Det Store Påskeæg, skal man finde en masse ledetråde først, som til sidst vil lede frem til den store og endelige skat. Denne jagt er både god til indendørs og udendørs leg!

Print og klip det antal påskeæg som du ønsker skal udgøre antallet af ledetråde for jagten. Skriv på bagsiden af det første æg, hvor man skal lede efter det næste og fortsæt således.

DSC_2627

Gem f.eks.; under sofaen, inde i ovnen, i vasketøjskurven, i sengen, ved bruseren… ja, alle tænkelige og sjove steder:)

Find gratis skabeloner til Påskeæg prints her!

 

2. Egg-hunt eller på dansk: ”Saml påskeharens æg”. -2. variationer.

999878b922d7cb13cdd66a9a11e6d692

Denne leg er meget amerikansk og leges oftest udenfor. Men da vi jo aldrig ved hvad påskens vejr bringer herhjemme, så er der heldigvis også mulighed for at lege den indenfor… -Det kan jo være der har været åbent vindue et sted og påskeharen er hoppet ind?

For de to variationer, gælder samme formål og regler. Haren har nemlig gemt en masse æg da den kom forbi, så hvem får indsamlet flest æg på kortest tid? Præmien er de æg man indsamler, så jo flere des bedre.

Den ene variation kan laves med almindelige påskeæg. –chokoladeæg, slik æg eller hvad man nu kan finde på.

Den anden variation tager lidt længere tid at forberede, men den er rigtig god til især de lidt større børn.

Her er det nemlig rigtige æg man skal have fat i, men indeni dem gemmer der sig en lille skat. Nemlig en lille seddel, hvorpå der står en lille note som f.eks. fortæller, at man må stoppe isbilen og vælge is næste gang den kommer, eller at man må vælge en dag, hvor man kan få pandekager til morgenmad, eller f.eks. at man må blive længere oppe. Alle mulige fede ting man må som er ekstraordinære i forhold til hverdagen.

For at komme ind til skatten er der kun en ting at gøre, nemlig at smadre ægget, det i sig selv er også sjovt.

DSC_2635

Sådan laver du æggene:

Start med at lave et hul i begge ender af ægget med en nål. Hullerne skal være så tilpas store, at den sammenrullet seddel kan komme igennem.

Husk at pust alt ud af ægget så der ikke ligger rester tilbage derinde. Hvis du er i god tid så lad også ægget tørre en dags tid, så du er sikker på, at din seddel ikke bliver våd. Mal æggene i forskellige farver, det gør det bare lige lidt ekstra fint;)

DSC_2622

Nu er det ellers bare at få lagt æggene ud, og sat deltagerne fri. God jagt!

 

 3. Æggeløb

En tredje leg som også er rigtig sjov er den der hedder æggeløb. Denne leg er dog bedst at lege udendørs, da man skal bruge en længere strækning og så kan det samtidig svine temmelig meget hvis man taber æggene.

Egg-and-spoon-race-014

Man skal løbe mod hinanden, enten i hold eller alle mod alle.

Det foregår sådan at man får en ske i hånden, oven på skeen placerer man ægget og så gælder det ellers om at komme først i mål med ægget blivende på skeen.

 

       4. Sæt halen på påskeharen

Denne leg er rigtig sjov især for de små og så er den perfekt at lege indendørs.Deltagerne skal have bind for øjnene og så gælder det ellers bare om at få sat halen på påskeharen.

Du skal blot bruge de gratis prints jeg har gjort klar her i indlægget, en saks og så noget dobbeltklæbende tape. Hæng billedet af påskeharen op på væggen og klip halerne ud. Den der får sat halen rigtig på uden at se, har vundet legen.

DSC_2625

Find gratis prints til “sæt halen på haren” her.

 

5. tegn din påsketegning

Til dem som bare har lyst til lidt mere stille og rolig leg har jeg fundet nogle fine Disney/påske mal-selv tegninger. Print dem til børnene, så de f.eks. kan sidde og hygge sig mens de voksne stadig spiser.

Du finder Påsketegningerne her.

Jeg håber det gav lidt inspiration til lidt ekstra hyggetimer i påsken som jo står lige for døren:) God påske!

DanishEnglish