DIY Værts/Værtindegave

DSC_2585

Vi skal til middag i aften og når sådanne ting forekommer, så sørger jeg for så vidt muligt altid, at have en lille ting med til værten.

Det er en fin måde at sige tak for invitationen på og for den middag man er inviteret til.

 

Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg godt kan lide at lave tingene selv og et ekstra plus ved denne ting er, at man altid kommer til at lave alt for meget, så man derfor ender med også have lidt tilovers til sig selv. Mums!

Det er lynhurtigt at lave, sundt selvom det er sødt og så ovenikøbet på en fredag.

Opskrift følger herunder, rigtig god weekend:)

DSC_2530Du skal bruge forskellige nødder, gerne lidt tørret frugt og så mørk chokolade. For at holde Nøddechokoladen på så lidt sukker som muligt, bruger jeg altid 92% mørk chokolade. Den fra Bjørnsted er min favorit og jeg synes ikke, at den er særlig bitter og slet ikke når man bruger den til dette her:) Du behøver ikke at vælge de samme ingredienser jeg har valgt, brug hvad du bedst synes om og med en 70% chokolade bliver den også rigtig god.

DSC_2549 2Jeg har valgt:

Mandler

Cashewnødder

Mulberrys

Gojibær

og usaltede pistacienødder (her hos os er alting økologisk).DSC_2554Smelt chokoladen over et vandbad. Vigtigt! -sørg for der ikke kommer vand ned i chokoladen!DSC_2560Når chokoladen er smeltet blander du dine valgte ingredienser i og blander rundt så alt er dækket af chokoladen.

DSC_2578Spred ud på et flytbart underlag beklædt med bagepapir, sådan at nødderne og de tørrede frugter kun ligger i et lag. Stil herefter på køl i min. et par timer til chokoladen er helt størknet.

DSC_2580Skær tilsidst ud i stykker og velbekomme. Hvis du skal give det, som en værtindegave som jeg idag, så kom stykkerne i en cellofanpose og luk til med en lille sløjfe.